KK Meru ART näitus „Pay it Forward ehk Anna Edasi“ avatakse Athena keskuses 28. oktoobril ning on ühtlasi esimene ettevõtmine Lastefondi juubeliürituste seerias.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kümnenda sünnipäeva raames avab kunstnik Meru Athena keskuses heategevusliku kunstinäituse. „Saan oma maalide jaoks palju inspiratsiooni just lastelt, kelle tegelikkus erineb väga tihti päris tegelikkusest,“ räägib Meru, miks ta avab näituse just Lastefondi juubeli raames.

Nii nagu hõljuvad Meru mõtted unistuste ja muinasjuttude vahel, teevad seda ka tema maalid. Kunstnik otsib oma maalides seda, kuivõrd erineb tema tegelikkus päris tegelikkusest ja loodab, et ka vaatajale tekivad sellest omad emotsioonid.

Näitus avatakse 28. oktoobril kell 18.00 Athena keskuses, kus antakse Lastefondi poolt TÜ Kliinikumi Lastehaiglale üle püsiannetuste eest soetatud perfuusorid ehk automaatsüstlad ja infusioonipump.

Lisaks kunstinäitusele on alates 28. oktoobrist Atlantise restoranis üleval 12. novembril Lastefondi toetuseks korraldatava oksjoni maalid, mis on joonistatud erinevate Eesti kunstnike poolt. Kunstnik Meru annetab omalt poolt oksjonile kaks maali.

Meru näitus on avatud 13. novembrini ning müüdud maalide tulust 10% läheb Lastefondile. Kogu Lastefondi juubeliürituste raames saadud tulu läheb Miikaelile ja Albiinale, kes mõlemad põevad üliharuldast ainevahetushaigust.

Lastefondi juubeliüritused:

28. oktoobril avatakse kunstnik Meru heategevuslik näitus, mis jääb üles kuni 13. novembrini.
28. oktoobril pannakse Atlantisesse üles 12. novembril oksjonile minevad Eesti kunstnike maalid.
8.-12. novembril on Tartu Kaubamajas avatud Lastefondi infopunkt (E-N 10.00-19.00, R 10.00-14.00), kuhu on oodatud kõik huvilised ja annetajad.
10. novembril toimub Lastehaiglas heade soovide üles riputamine, kus tuntud Eesti inimeste head soovid haigetele lastele saavad üles Lastehaigla seintele. Lisaks antakse Lastefondi poolt üle annetustega ostetud fiiberbronhoskoop.
12. novembril toimub Atlantise konverentsisaalis Tänuüritus Lastefondi headele sõpradele mitmete ettekannete ja aruteluga heategevuse teemal. Selle raames viiakse läbi ka heategevuslik kunstioksjon.
12. novembril kell 20.00 toimub Athena keskuses Tõnis Mägi heategevuskontsert. Külalisesinejana astub üles Kärt Johanson.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.