Kahe viimase kümnendi jooksul õige mitmes kuulsas Eesti rokk-bändis (B.D.Ö., Nice Try) basskitarri sõrmitsenud Daneli sõnul võeti endise perenime Vassilenko Pandreks vahetamine ette koos mõningate teiste suguvõsa liikmetega. “See oli ka mu vanemate ja veel mõningate pereliikmete otsus – võtta tagasi emapoolse suguvõsa nimi. Minu vanaisa Arvo Pandre – selle suguvõsa viimane esindaja – on praegu küll elus, aga koos temaga kadunuks see nimi muidu jäädavalt,” avab Pandre nimevahetuse isiklikumaid tagamaid.

“Mu vene keelgi on umbes samal tasemel nagu kõigil kaheksakümnendatel aastatel Eesti koolis õppinutel,” seletab Eesti ühe populaarsema rokkansambli The Sun bassimees Danel Pandre, et Vassilenko perekonnanimega ei sidunud teda õieti miski.

Muusik lisab, et juurtest hoolimata on ta läbi ja lõhki eestlane, mitte kakskeelne inimene. Kuigi ta austab oma kõiki esivanemaid võrdselt, on siinmail lihtsam toimetada eestipärase perenimega. “Mu vene keel on umbes samal tasemel nagu kõigil kaheksakümnendatel aastatel Eesti koolis õppinutel. Otsus edaspidi Pandre olla sündis kiiresti, kui mõtlesin enda laste peale ja sellele, et nad pidanuks ehk ka tulevikus pidevalt selgitama, mis rahvusest nad on ja mis keeles räägivad,” lausub ta.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest