Tallinna linn jätkab ka tänavu esmakordselt kooli mineva lapse toetuse maksmist, selle saamiseks  tuleb avaldus esitada elukohajärgsele sotsiaalhoolekande osakonnale.

Toetus on 5000 krooni ning seda makstakse avalduse alusel lapsevanemale, eestkostjale (kohtuotsus eestkostjaks määramise kohta) või lapse hooldamisele võtjale (perekonnas hooldamise leping) tingimusel, et vähemalt üks vanematest on rahvastikuregistri andmetel elanud Tallinnas vähemalt aasta enne lapse kooliminekut ning laps on rahvastikuregistri andmetel Tallinna elanik, elab toetuse taotlejaga ühel aadressil ja asub õppima Tallinna kooli. Toetus on ühekordne ning avaldus toetuse saamiseks tuleb esitada kolme kuu jooksul alates õppeaasta algusest. Toetust maksavad elukohajärgsed sotsiaalhoolekande osakonnad.

Tänavu läheb Tallinnas esimesse klassi umbes 3000 last ja linn on oma eelarvesse koolitoetuseks planeerinud 15 miljonit krooni.

Toetust makstakse sõltumata pere sissetulekust, kuid vähekindlustatud perede kooliteed alustavatele lastele on lisaks tasuta koolikott vajalike koolitarvetega. Koolikotti saavad pered valib välja linnaosa valitsuse lastekaitsetöötaja.

Peale nimetatute kuuluvad kooliga seonduvate toetuste hulka ka linna poolt makstavad 1000 kroonine hüvitis lapse põhikooli ja gümnaasiumi lõpetamise ning  koolimineku osaliseks hüvitamiseks. Nimetatud toetusi makstakse Tallinna linna lastega peredele, kelle netosissetulek esimese pereliikme kohta on väiksem kehtivast palga alammäärast ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80% kehtivast palga alammäärast. Toetust saab taotleda kolme kuu jooksul pärast sündmust.