Ülikoolis turundust õppiv Gerli Pommer (19) räägib Gossip.ee rubriigile “Intrigeeriv 7”, et liiga paljud noored on nõus näruse palga eest töötama ning et unistuste töökohaks peab ta kohta, kus ta saaks ennast täiendada ja arendada, kus töökollektiiv oleks meeldiv ning palk ka rügamist väärt.

ANKEET

Nimi: Gerli Pommer
Vanus: 19
Tähtkuju: Sõnn
Elukoht: Tallinn
Minust: Olen sõbralik ja aktiivne, alati särasilmne neiu. Tegelen spordiga, õpin ülikoolis turundust. Armastan oma koertega mängida, sõpradega aega veeta ning teleka vaatamist ning muidugi armastan sõpru, perekonda ja oma noormeest. Kuna mul on suur perekond, olen harjunud kõiki hoidma ning oma sõpru hoian ka kümne küünega.

1. Milliseid ajakirju-ajalehti loete? Millised teemad teid enim köidavad?

Kuna olen suhtelist noor, siis ajakirjadeks Cosmopolitan, kus on põnevad artiklid maailmast, Eestist ning testid ja huvipakkuvad ülestunnistused ning Naisteleht, kust leiab väga põnevaid lugusid Eestist ning persoone, kellel elu üht või teist moodi raske ning neid artikleid lugedes on alati tunne, et mina küll ei tohiks kunagi vinguda ega nutta, sest on inimesi, kelle elu on palju raskem, ometigi nad naeratavad ja leiavad endas jõu edasi minna. Respekteerin neid inimesi. Ajalehtedest loen Õhtulehte, kuna see on koju tellitud ja pean tunnistama, et pean seda enda eale väga sobivaks, kuna artiklid on vähem ametlikult kirjutatud kui mõnes teises väljaandes, aga on siiski huvitavad ja info saab teada ka sedasi.

2. Räägime koolist ja koolisüsteemist. Mida teie koolides muudaksite? (Tundides, kellaaegades, õpetajates, eksamites, süsteemis üldse?)

Vast kooli lõpetanuna on mul sellest lihtne arutleda. Tundide pikkus on korralik, seal pole muutust vaja, kellaaegadest muudaksin ära vaid
väiksemate laste koolituleku aja. Algklassides on olemas pikapäevarühm ja väga paljud lapsed on seal, põhjusel, et vanemad on tööl. Ja vanemate jutt, et hiljem lõpetades ei jõua lapsed trennidesse, on absurd, sest kui kõik koolid hakkaksid hiljem lõpetama, hakkaksid ka igasugused huviringid hiljem. Õpetajatega on paraku nii, et ega neid eriti ei leia, kes õpilastele meeldiksid, aga tegelikult olen arvamusel, et kui õpetaja suudab korralikult õpetada, on ta kompetentne ja tööd väärt, kui aga kontrolltöö ajal 2/3 hinnetest on negatiivsed, tuleks viga otsida õpetajas. Keskkooli lõpueksamites tuleks natuke muuta sisu, sest eksamid on kohutavalt raskeks aetud, kuldmedalistid ei suuda ka enam 90+ tulemusele eksameid teha, kuna nõutakse nii spetsiifilisi teadmisi, et see pole enam teadmiste kontroll.

3. Milline on motiveeriv palk? Kirjeldage palun ideaalset töökeskkonda. Milline oleks teie unistuste töökoht?

Motiveeriv palk on tasakaalus töökoormusega. Tänapäeval on kohutavalt palju noori, kes töötavad nii näruse palga eest, mille eest nende vanemad iial ei töötaks ja mitte sellepärast, et nad ülbed oleks, vaid sellepärast, et nemad teavad palju üks või teine töö väärt on. Ideaalses töökeskkonnas ei pea olema oma kabinetti ja privaatsust, aga ideaalis oleks töökaaslased, kes üksteisega läbi saaks ja poleks passiivsed, vaid aktiivsed igasuguste ürituste korraldamisel ka väljaspool tööaega. Unistuste töökohaks pean kohta, kus ma saan ennast täiendada ja arendada, kus töökollektiiv on meeldiv ning palk ka rügamist väärt.

4. Kui palju te kuus enda peale kulutate? Mis on peamised väljamineku allikad?

Ei oska peast summat öelda, kuna elan vanematega koos ning paljud kulutused on läbi nende. Selle eest olen neile muidugi tänulik. Peamised
väljaminekuallikad on kindlasti bensiin ja söök ning siis mingil määral meelelahutus, mille peale ka kulub, küll harvem, aga rohkem.

5. Kui saaksite 100 miljonit – mida teeksite, kuidas selle investeeriksite?

Nagu iroonia, just paar päeva tagasi ütlesin sõpradele, et kui mul oleks 100 miljonit, polekski mul sellega midagi teha, sest õnn on mul olemas, sõbrad on olemas, perekond on parim ning südame teine pool samuti. Tegelikult, kui materiaalselt mõtlema hakata, siis tuleks see raha kuskile kasvama panna, aktsiatesse või hoiusena. Ma usun, et aitaksin kasside-koerte varjupaika, sest need loomad on mul südames, toetaksin oma vanemaid ja maksaksin ära nende laenu, ehitaks neile uue maja ja siis kulutaks kindlasti väikse venna peale, kes mulle kohutavalt kallis on ning vanavanemate peale samuti, et nende järele jäänud elu oleks täisväärtuslik. Usun, et ega seda vastust enne ei saagi teada, kui raha reaalselt käes oleks, sest see on kohutavalt suur summa.

6. Kui saaksite Eesti elus midagi muuta, siis mis see oleks?

Ma usun, et sel teemal on kohutavalt palju vingutud, aga ma vahetaks ära poliitiliselt juhtivad persoonid, sest riigikogus tehtavad otsused ja
seaduseelnõud on lihtrahva vere keema pannud ning mitte midagi arukat pole sealt ammu tulnud. Viimane piisk karikasse oli lasteaedadelt raha ära võtmine, see on jabur. Praegu pannakse laps lasteaia järjekorda juba sündides ja ta ei pruugi kolmeselt seda kohta saada, sest kohti lihtsalt pole. See on kindlasti oluline punkt, mille kallal tuleks töötada, et tulevikus oleks olukord juba normaalsem ja kõik vanemad ei peaks lapsehoidjatele suurt raha maksma. Samuti teeks ma rohkem promoüritusi lastekodudele ja loomade varjupaikadele, et rohkem inimesi saaks aidata ning et inimeste südametunnistus hakkaks tööle ja kõigil elusolenditel oleks ilus elu.

7. Mis on viimane asi, mis teile tõeliselt rõõmu pakkus? Mis teid õnnelikuks teeb?

Ma leian iga päev põhjuse olla rõõmus, sest mu ümber on armastavad inimesed ja ma saan suuresti ise otsustada, mida teen ja kuhu lähen, seega kui tuju on kurvem, teen midagi või kohtun kellegagi ning tuju saabki paremaks muudetud. Ma ei ole selline, kes kurva tujuga üksi koju jäeks. Kui mõelda, mis viimati tõsiselt rõõmsaks tegi, siis arvan, et see oli minu ja sõprade ühisüritus, kui käisime karti sõitmas, sest siis kadusid kõik mured enda ümber, olin mina, see kart ja kiirused ning hasart. Lihtne asi, aga tegi siiralt rõõmu.

__________________________________________________________
Armas Gossip.ee lugeja! Ootame Sind intervjuu- mängu “Intrigeeriv 7”! Vasta meie poolt esitatud elulistele küsimustele & võid võita 500.- krooni puhtalt kätte! Rubriigist “Intrigeeriv 7” saate rohkem lugeda SIIT