Eile jõudis tivolituur Rakverre, kus kaks aastat tagasi rändlõbustuspargis puhkenud karussellipõlengus said lustijad ränki põletushaavu. “Eks seda ole kohe varsti näha,” ütleb peakorraldaja Lauri Viikna, kuidas linnarahvas teda nüüd vastu võtab.

Meelelahutusärimehe Lauri Viikna tivolituur on eilsest nädala lõpuni Rakveres. Kahe aasta eest mais läks samas linnas tuuri karussell hüdraulikarikke tõttu põlema ning tulemöllus sai ränki põletushaavu 31 inimest, neist 16 last. Haavad olid ohvritel peamiselt näol ja kätel, aga ka jalgadel. Kokku käis traumapunktis 41 inimest.

“Eks seda ole kohe varsti näha,” ütleb Viikna, kuidas Rakvere rahvas teda nüüd vastu võtta võib. Ja lisab: “Rakvere on alati üks paremaid tivolituuri linnu. Ka pärast õnnetust oli järgmistel päevadel ukse taga palju rahvast, kes imestasid, miks karussellid ei tööta.”

“Ei, kindel ei! Ei taha sellest enam midagi kuulda!” ütleb karussellipõlengus kannatada saanud Ragnar, tema seekord lustirattale ei lähe. Seda on Õhtulehele kinnitanud veel kaks põletushaavu saanud ohvrit. “Ehkki ära iial ütle iial, kuid sellele mehele ja firmale kindel ei!” lausub Rakvere noormees Ragnar.

Ta tunnistab, et hirmu tal lõbustuspargi atraktsioonide ees ei ole. “Lihtsalt ei taha minna. Lihtsalt ei taha selle mehe ja firmaga enam kunagi tegemist teha,” ütleb Ragnar, kes põletas põrgukarusselli tulemöllus rängalt paremat jalga ja pead ning kes luupainajast ülesaamiseks vajas ka hingetohtri abi.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehtest