Peeter Karask võitis paljude televaatajate südame tõsielusaates “Kaalust alla”, kus ta aitas mitmel ülekaalulisel eestlasel kilosid kaotada ja tervisespordiga sõbraks saada. Vähem teatakse aga, et armastatud treener on aastaid merd sõitnud, lõpetanud ülikooli ajakirjanduse ja suhtekorralduse alal ning juhtinud reklaamimüüki, kirjutab ajakiri Tervis Pluss.

Mida huvitavat pakkus teile treeneritöö saates “Kaalust alla”?
Nägin, kuidas tehakse seriaale. Minu jaoks uus kogemus nii suurte inimestega treeninguid teha ja innustada neid uuesti spordiga tegelema. Mind üllatas, et üks osaleja ei olnud elus kunagi jooksnud. Ning mul oli tõesti hea meel, et Andrus, kes oli kõige suurem ja laisem ega tahtnud treeningutes kaasa teha, sai ka lõpuks laiskusest üle ja hakkas treenima. Pisaraid ja draamasid tuli saates tihti ette, eriti lõpus, kui oldi juba väsinud ja kaua kodust eemal olnud. Kuid õnneks lõppes saade hästi ja parim kaalulangetaja kaotas kaalu üle 45 kg.

Olete avalikkuses tuntud treenerina. Ja ometi oli teie põhitöö pikka aega hoopis kirjastamise ja reklaami valdkonnas?

Mulle väga meeldis kirjastuse kollektiiv ja minu töö. Kuna ma olen lõpetanud Tartu Ülikooli suhtekorralduse ja ajakirjanduse eriala, siis kattus minu õpitu ka praktikaga. Samuti meeldib mulle väga müügitöö, kus tulemus on mõõdetav ning sõltub antud panusest. Samas, kui töö hakkab rutiinseks muutuma, siis on õige aeg otsida uusi väljakutseid.

Teil on pagasis nii meremehe kui ka ajakirjaniku haridus. Kuidas jõudsite treeneritööni?

Spordiga alustasin lapsepõlves. Naabripoistega jalgpalli mängides meeldis mulle juba tol ajal olla meeskonna kapten ja teisi juhendada. Eks see iseloomuomadus väljendub nüüd treeneritöös. Tunnen teisi juhendades emotsionaalselt väga tugevat jõudu ning see annab mulle hea enesetunde. Rühmatreeningu juhendajaks sain tänu Kristi Roosimäele, kelle treeningtundides olin alati kohal. Kui avati Kalev Spa spordiklubi, siis kutsus Kristi mind sinna treeneriks. Olin kohe nõus ning selle pakkumise üle väga õnnelik. Enne seda olin treenerileiba proovinud Tartu jõusaalides.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Tervis Pluss