Kadi Toomi (28) eemalt silmitsedes jääb mulje, nagu hõljuks ta maapinnast pisut kõrgemal. Hapra naisega vesteldes selgub, et see ongi päriselt nii – Kadi laseb ennast elul kanda, seisab ajakirja Tervis Pluss suvenumbris.

Kui oled otsustanud nädalavahetusel Kadi Toomi kontserdile minna, oled valinud pea ilmvõimatu ülesande. Kadit kuuleb viimasel ajal laulmas üsna harva. “See pole olnud teadlik valik,” raputab naine pead. Et lauljana leiba teenida, tuleb ise olla väga kraps ja sotsiaalne. Kadi seevastu ei tüki seltskonda, ei reklaami end ega tegutse aktiivselt plaadilepingute või esinemiste nimel.

“Ma pole lihtsalt vastavat tüüpi, selline käitumine on mulle vastuvõetamatu,” tõrgub ta lauljale seatud ootuste vastu. “Minu jaoks peab kõik minema voogavalt, õiged asjad tulevad minuni ise selleks sobival viisil ja ajal. Kui ma hakkan midagi vägivaldselt tagant lükkama, selgub tavaliselt kohe, et nii soovitut ei saavuta ning asi pole õige.”

Sedasi, ilma suurema taganttõukamiseta, on Kadil Eestis ilmunud kaks albumit. Samuti on üks album välja antud Portugalis. Nimelt koostas üks Eesti tütarlaps oma portugallasest elukaaslasele Pedrole plaadi valitud Eesti artistide lauludega. Peagi saatis Pedro Kadile lakoonilise sõnumi: “Tahan anda Portugalis välja albumi sinu lugudega!”. Juba järgmisel kuul lennutati Kadi Lissaboni – nõusolek albumi avaldamiseks oli plaadifirma Hard Rock Cafe peakontorist Londonis saadud.

Siiski pole Kadi senini veel leidnud sobivat aega, hetke ega kooslust, et teha muusikat, mis oleks pärit tema enese seest. Nii, et miski teda ei piiraks, et ta poleks see, kelleks teda tahetakse pidada. “Ma ei vasta kriteeriumidele, mis peaksid ühel staaril olema,” võtab ta ühe lausega oma muusikusaatuse kokku. Kadi on veel iseenda otsinguil.
 

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Tervis Pluss