Juba seitse aastat USAs New Yorgis elav Eesti tippmodell Tiiu Kuik rääkis “Pealtnägijale”, et majandussurutis mõjutab ka modellide igapäevatööd. Tiiu, kes on osalenud lugematutel tippdisainerite moeshowdel, rääkis, et varem maksti moeshow eest 10000 eurot, täna antakse aga kasutatud riideid.

Tiiu ütles, et kuulsust ta taga ei aja, et teda ei eruta, kui teda tänaval ära tuntakse või teda võõrad nimepidi hüüavad. “Ma teen modellitööd vaid raha pärast,” teatas Tiiu, kelle ütlus kõlas kui koopia tema eelkäija Carmen Kassi hiljutisest jutust.

Tiiu, kelle karjäär on hetkel pilvede kõrgusel leiab, et rohkem kui 8 miljoni elanikuga New Yorgis ning selle ümber tekkinud 21 miljoni elanikuga New Yorgi linnastus kuulsaks saamine on käkitegu.  “Pead lihtsalt kuulsusega käima või reality-televisiooni tegema,” usub Kuik vaatamata sellele, et kohalikud ajakirjad kajastavad siiski vaid A-listi staare ning miljonid ja miljonid kes tahaksid oma edevust rahuldada, ei leia endale paraku siiski kuulsusest kallimat ega läbi ka reality-televisiooni tihedat sõela.

Viimasel ajal ka paljudes paljastavates reklaamides osalenud Tiiu viskas nalja, et kui korra võtad särgi seljast, siis seda selga saada on juba palju raskem ning tõsinedes lisas, et agentuur tegi talle ka hoiatuse, et peaks vähem alastifotosid tegema. “Agentuur teatas ka jube, et Tiiu, mis toimub?” rääkis Tiiu. “Mina teen tegelikult seda mida minult nõutakse.”

Tiiu, kes täna on edukas modell, rääkis ka, et tema elu lapsepõlves polnud alati meelakkumine. “Mu emakorjas vahepeal isegi taarat, et raha juurde saada,” paljastas supermodell. Oma lapsepõlvest rääkides ütles Tiiu, et need on siiski sellised lapse mälestused ning et vaatamata raskustele oli kõik alati siiski hästi – mul olid alati sünnipäevad, jõulud ja kõik muud asjad, mida üks laps võib tahta. Dramaatilisi mälestusi mul sellest ajast pole.”

Tiiu rääkis ka, et lapsena unistas ta et temast saab n-ö Eesti Nokia ning ta osatab emale maja. “Eesti Nokiat minust ei saanud, kuid emale ostsin maja küll,” lõpetas Tiiu oma intervjuu.

Muuseas, Tiiul ja Tom Cruse´l on New Yorgis samas majas korter!