25. juulil algusega kell 12 toimub Viimsi Vabaõhumuuseumis traditsiooniline Kalapäeva laat. Sellel aastal toimub üritus juba viiendat korda.

„Kalapäev on kogu perele mõeldud tasuta üritus, kus tegevust leidub nii suurtele kui ka väikestele,“ märkis SA Viimsi Muuseumid juhatuse liige Riina Aasma. „Kalapäeval saab osta nii värsket kui ka töödeldud kala ning kalakõrvast. Sellel aastal toimub esmakordselt Kalapäeva raames ka Rannarahva täika, kuhu seekord oodatakse eelkõige kõiksuguste kalapüüdmise, mere ning veespordiga seotud asjadega kauplejaid. Loomulikult saab kaubelda ka kõige muu vana ja väärtuslikuga, mis endale enam vajalik pole. Lisaks toimuvad laadaplatsil oksjonid ning astuvad üles rahvamuusikud,“ ütles Riina Aasma. 

Riina Aasma sõnul saab Kalapäeval oma rammu ja oskusi proovile panna erinevatel kaasahaaravatel võistlustel. „Selleks, et lapsevanemad saaksid rahuliku südamega laadamöllus osaleda, on programmis palju spetsiaalselt lastele mõeldud harivaid tegevusi ja mänge. Laadaplatsi tagumises otsas, Silberfeldi kalurielamu hoovis, on käsitöötoad ning kunstigalerii. Kingu elumaja Kapteni kajutis töötab aga jutuvestmismasin, kust saab kuulata lugusid ümbruskonna saarte ja saarlaste kirevast minevikust.  Kalapäeval õpetatakse ka meremehesõlmede sidumist.“

Kalapäeva lõpetab kell 18.00 algav Arved Haugile pühendatud kontsert, kus vanameistri loomingut esitavad paljud tuntud artistid ning ansambel Traffic.