Ajakiri Naised uuris näitlejanna Merle Palmistelt, kas temal on mõnda head nõksu, kuidas tüli ära hoida? “Nii päris ei saa öelda, et on üks nipp. Oleneb probleemist. Vahel saad ise pärast aru, et käitusid valesti ja halvasti. Siis ei ole muud, kui vabandada ja andeks paluda,” räägib Merle.

“On muidugi ka selliseid juhuseid, kui asi on lihtsalt selles, et meil igaühel on oma tõekspidamised ja arvamused. Sellistel puhkudel on selge, et pole mõtet tüli üles kiskuda. Tuleb respekteerida teise arvamust.”

“Eks igaühes ole positiivseid omadusi ja negatiivseid – selliseid, mis teistele võivad tunduda negatiivsed – aga see ongi see inimene. Nii et nippe pole, kõik oleneb olukorrast.”

Kui aga tüli juba käes, siis Merle usub, et tuleb keskenduda iseendale. “Tülide puhul tuleb ikka keskenduda iseendale: miks ma tülli läksin ja mis on minu osa selles. Jube lihtne on alati teist süüdistada, või olusid, või mida iganes. Aga tülist tuleks õppida seda, mida mina teha saan, et seda tüli järgmine kord ei oleks.”