Viimasel ajal käib kuulsaim Eesti naine maailmas, modell Carmen Kass (32) kodumail pea iga kuu, sest keskkool vajab lõpetamist. Carmen ei salga, et modellitöö ei paku talle enam sama palju kui varem aga kuni palk on korralik, ei kavatse ta modellina ka lõpetada, kirjutab Naisteleht.

“Sellist tõelist naudingut sellest tööst tundsin viimati vahest umbes kümme aastat tagasi. Kuid kuni sissetulek on korralik, kavatsen modellina jätkata,” avaldab ta.

Carmen räägib, et peale hea teenistuse hoiab teda modellinduses ka reisisõltuvus – on ju ringirändamine saanud aastatega tema elu loomulikuks osaks. Praegu hindab Carmen turvalisi ja pikaajalisi koostöid, nagu tal on näiteks Lindexiga ning ilmakuulsa disaineri Michael Korsiga.

“Michaeli üks moto on, et seni, kuni midagi katki pole, pole ka mõtet muuta. Ning lõpuks teeme kõik tööd ju selleks, et teenida, mitte uhkuse ülesupitamiseks. Pikaajalised lepingud annavad kindlust ka edasiminekuks.”

Niisiis võivad Carmeni fännid veel rahulikud olla – vähemalt mõned aastad kavatseb ta tõelise maailmakodanikuna jätkata. Millal ja kas ta üldse alatiseks Eestisse naaseb, sellele ta hetkel sajaprotsendiliselt vastust anda ei oska.

“Eks mul on lähedasi ja sõpru tekkinud igal pool, eriti Ameerikas, kus peamiselt resideerin. Pealegi pelgan nüüd juba natuke Eesti kliimat. Mina ei suuda pimedusest ja rusuvast ilmast energiat ammutada! Arvan, et parim olekski see, kui saaksin elada pool aastat ehk kevade ja suve Eestis ja siis külma aja kusagil mujal. Just see külm ja sombune ilm ongi vist takistuseks, miks ma siia päriselt ei jääks. Muidu, hinges – kindlasti.”