SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastatst ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.

29. oktoobri Õhtulehes ilmunud artikkel väikesest Miikaelist liigutas Lastefondi nõukogu südameid ja sellest tulenevalt otsustati väga kiiresti, et last asutakse toetama. Esialgu vaid aasta, kuid kui Haigekassa selle aja jooksul ravimit soodustatud ravimite hulka võtnud pole, siis väikepoiss vajalikust abist kindlasti ilma ei jää ning toetusperioodi pikendatakse.

Lastefond üheskoos mittetulundusühinguga Naerata Ometi abistab haruldast ainevahetushaigust põdeva 2-aastase Miikaeli ravi. MTÜ Naerta Ometi on Miikaelile juba ühe kolmekuulise ravikuuri ostnud ja annetuste kogumist jätkatakse.

Lastefondi nõukogu võttis vastu otsuse toetada maailmas väga haruldast haigust põdeva Miikaeli ravi. Sellest tulenevalt toetavad kaks heategevusorganisatsiooni – Lastefond ja Naerata Ometi – Miikaeli ravi vaheldumisi kvartalite kaupa aasta jooksul ning edasise tegevuse osas otsustatakse üheskoos aasta pärast.

Miikaeli vanemad ja raviarst olid antud uudise üle väga õnnelikud. Raviarst Kairit Joosti sõnul on tal ülimalt hea meel, kuna eelmisel nädalal peaaegu lootusetuna tundunud olukord sai lahenduse. „Toetus annab võimaluse Miikaelil saada kaasaegset abi, mis teeb tema ravi võrdväärseks teistes Euroopa riikides antavaga“ ütles Joost. Tema sõnul on haruldaste haiguste toetamine Eestis üleüldse väga problemaatiline. „Mul on hea meel, et on olemas selliseid heategevusorganisatsioone, mis aitavad, kuna tihtipeale on nende abi ainuke võimalus“ mõtiskles Joost.

Miikael põeb Smith-Lemli-Opitzi sündroomi, ehk tema organism ei sünteesi kolesterooli. See on maailmas väga haruldane haigus, mille raviks on vaja spetsiaalset toitesegu ehk sünteetilist kolesterooli, kuid purgitäis ravimit, mida jätkub kaheks nädalaks, maksab 1800 krooni.

Ka teie saate aidata, tehes annetuse:

Saaja: SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond

Saaja konto:    

221015828742, Swedbank

10220014910011, SEB

334408530000, Sampo

17000285384, Nordea

 

www.lastefond.ee