Meediaärimees Hans H. Luik rääkis TV3 saates “Kolmeraudne”, et kui inimesed lepivad kohvrimängu ja Võsapetsi vaatamise ning tümpsujaamade kuulamisega, ootab Eestit ees provintsistumine.

“Me peaks just inimestena palju nõudlikumad olema,” ütles Luik. Meediakriitika on Eestis tema sõnul pea olematu ning keskendub vaid reitingutele. “Sisulist, nõudlikku, sotsiaaldemokraatlikku meediakriitikat ei ole.”

Populaarsetele kommertskanalite saadetele eelistab Luik ETV uudiseid ja väliskanaleid. “Olen vältinud nutusaadete vaatamist ülesleitud koertest ja rääkimata lugudest sel ajal, kui on “Aktuaalne Kaamera”,” ütles ta.

Luik pole rahul ka Eesti raadiojaamadega, mis pakuvad tema sõnul tunduvalt kesisemat programmi kui naabeerriikide jaamad. “See sunnib mind nagu protestides hüüdma, et ei taha nii loll olla, ei ole, kurat, provints, ei lepi nii vähesega!” ütles ta.

Luige hinnangul peaks riik raadiojaamade programmi kujundamisse jõulisemalt sekkuma. “Ringhääling on riiklik ressurss, me ei saa seda ära anda mingitele Energy FMidele ja kuulata tümakat, siis me jäämegi provintsiks ja lollideks oma maal,” hoiatas Luik

Samuti raiskab riik ressursse kultuuriajakirjade tegemiseks, mille tiraaž on vaid kahe tuhande ringis – nende sisu tuleks internetis laiemale avalikkusele kättesaadavaks teha, arvas Luik.