1. – 10. oktoobrini toimuval Teatrifestivalil „Kuldne Mask Eestis“ mängitakse viimaste hooaegade parimaid vene lavastusi, mis on olnud kas Venemaa riikliku teatripreemia „Kuldne Mask“ nominentideks või laureaatideks. Sellel aastal korraldatakse festivali kuuendat korda ja see toimub Tallinnas ja Jõhvis.

Eestis on võimalik näha viimase hooaja kuut parimat lavastust kuue erineva Venemaa teatri esituses, kokku 15 etendust.

Etendused toimuvad Rahvusooper Estonias, Linnateatris, Eesti Nuku- ja Noorsooteatris, Nokia Kontserdimajas, NO99 Teatris ja Jõhvi Kontserdimajas. Kõikidel etendustel on eestikeelne sünkroontõlge.

Teatrifestivali avalöök toimub 1. oktoobril Rahvusooper Estonias Jevgeni Vahtangovi nimelise Moskva Riikliku Akadeemilise Teatri etendusega „Onu Vanja“, mis põhineb Anton Tšehhovi samanimelisel näidendil, lavastajaks leedukas Rimas Tuminas.  Festivali lõpetab Joseph Beuysi nim. Teater ja Dokumentaal Maja Esimene Kino Moskvas etendusega „Pavlik- minu jumal“.

Suurem osa teatrietendusi mängitakse sellel aastal Peterburi teatrite poolt: Boris Eifmani Ballettiteater lavastusega „Karamazovid“, Ljudmila Ulitskaja näidend „ Vene keedis“, mille on poola lavastaja Andrzej Buben, samuti Teater-studio KUB nukuetendus ” Leningradlanna“ ja Suure Nukuteatri etendus „Väike Prints“.

Festivali raames toimuvad seminarid, meistriklassid ja loengud. Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli tudengid kohtuvad Teater Vassili saarel etenduse „Vene keedis“ lavastajaga Andrzej Bubeniga ja leiab aset nukuteatri teemaline ümarlaud.

„Kuldne Mask“ on Venemaa rahvuslik teatripreemia, mille algatas 1994. aastal Venemaa Teatriliit ning millega autasustatakse etendusi erinevatest teatrikunsti zanritest (draama, ooper, ballett, operett, muusikal, kaasaegne tants ja nukuetendus).  Nende aastate jooksul on „Kuldsest maskist“ saanud kõige autoriteetsem ja mõjukam auhind teatrikunsti valdkonnas.