Malaisia Pahangi osariigi islamlik sharia-kohus määras ööklubis avalikult õlut joonud modellile karistuseks kepihoobid. 32-aastane Kartika Sari Dewi Shukarno oli politseihaarangu ajal ööklubis ainus moslem, kes alkoholi nautis, edastab AFP ja vahendab Elu24.

Lisaks määras kohus naisele ka 5000 ringeti (15 640 krooni) suuruse trahvi. Naine tunnistas end õlle joomises süüdi, kuid plaanib karmi karistuse edasi kaevata.

“Kepihoopide määramine peaks kohtu alla antul kahetsust tekitama ja ülejäänud moslemitele õpetuseks olema,” põhjendas kohtunik Abdul Rahman Junus otsust.  Seda kohtunikku tuntakse Malaisias karskuse eest võitlejana.

Malaisias on naistele kepihoopide määramine väga haruldane. Enamjaolt määratakse seda karistust meestele, kes on vägistanud või altkäemaksuga vahele jäänud. Alkoholi nautimine on Malaisias keelatud vaid moslemitele, keda selle riigi rahvastikust on kaks kolmandikku.  Samas ei ole restoranide, baaride ja ööklubide töötajatel kohustust kontrollida klientide usukuuluvust.