Meedias aastaid allilmaga seostatud Meelis Laod on peetud Hansapanga asutajate heaks tuttavaks. Hansapankurite koostöö Laoga algas aga enne Hansapanka ning põhjuseks oli hoopis modelliäri.

Peeter Raidla on oma raamatus “Eesti kapitali ausammas” kajastanud ka Eesti Ekspressi omaniku ning Hansapanga asutajate hea tuttava Hans H. Luige meenutust, mis oli järgmine:

“Minu klassivennad Peeter Luik ja Hannes Tamjärv olid loonud mingi modelliagentuuri, kus nende partneriks oli Kultuurifondis töötav trullakas daam Enelin Meiusi. Agentuuri nimi oli Andrey Models ja see asus Pirital. Enelin aga ei pidanud modellidele antud lubadusi ning Hannes ja Peeter heitsid daami üle parda, enne kui Enelin nende endiga sama jõudis teha. Eestist pärit segaverelisi šikke modelle hakkasid Euroopasse komandeerima ning selle pealt valuutat teenima neli meest – Peeter Luik, Hannes Tamjärv, Sulo Muldia ning Andres Saame. Modellifirmal tekkis ka teine probleem. Pirita hotellis üritas vene räkit firmalt raha välja pressida. Situatsiooni lahendas sooniline heledapäine sportlane, keda mulle tutvustati kui nelja ärimehe turvadirektorit. See oli Meelis Lao.”.

Eile, 20 aastat tagasi otsustasid üheksa ettevõtjat hakata looma Hansapanka.