Ettevõtja Jüri Mõis rääkis TV3 saates “Kolmeraudne”, et oma eilse ütlusega “Jumal tänatud, et hinnad tõusevad!” pidas ta eelkõige silmas, et hinnatõus soodustab majanduse taastumist.

Mõis lisas, et poeskäijana talle hinnatõus muidugi mõista ei meeldi.

“Olen öelnud seda, et see on hea märk majanduse jaoks, sest see on kindel märk, et majanduskriis on taandumas ja seetõttu tuleb sellesse positiivselt suhtuda,” täpsustas ettevõtja oma mõtteavaldust.

“Ka inimeste olukord ei saa paremaks minna enne, kui nende firmade tulud, kus nad töötavad, hakkavad suurenema, et saaks inimestele paremat sissetulekut pakkuda,” lisas Mõis.

Hindade tõusmist nimetas ettevõtja paratamatuseks. “Majanduskriis lõi augu hindade tõstmisse, pakkumine oli nii tohutu ja nõudlus nii väike, et tekkisid meeleheitehindade väljakäijad ja turud viidi suures osas alla omahinna. Hinnad peavad tahes-tahtmata taastuma, see on paratamatu,” rääkis ta.

Mõisa sõnul on Eesti ettevõtted praegu äärmiselt nõrgad. “Eesti ettevõtete kasumid on julmalt väikesed, ma ehmatasin ära, kui juhtusin Äripäevast lugema, et ettevõtete kasum kokku on 120 miljardit krooni, seda on õudusttekitavalt vähe. Tuleks mõelda, kuidas saada ettevõtted paremale järjele,” rääkis ta.

Samas leidis ta, et need firmad, mis on siiamaani püsima jäänud, elavad kriisi ilmselt üle. “Head ajad vahelduvad halbadega ja ma ütleks, et halvad on just lõppenud,” ütles Mõis.