Kõige rängema majanduslanguse ajal on Mark Zuckerberg loonud omale ja tuhandetele teistele tohutu varanduse, kirjutab ajakiri Forbes viimase USA rikkaimate inimeste edetabelis Facebooki noore asutaja kohta. Kolmapäeval avaldatud pingereas leiab kahekümne kuue aastase Zuckerbergi 35. kohalt, kus tema varanduse koguväärtuseks on hinnatud 6,9 miljardit USA dollarit.

Sellega annab Zuckerberg silmad ette nii meediamogul Rupert Murdochile (38. kohal, varanduse suurus 6,2 miljardit dollarit) kui Apple’i loojale Steve Jobsile (42. koht, vara 6,1 miljardit dollarit).

Kokku on Facebook suhtevõrgustiku loomisest vara loonud ligi 35 miljardit dollarit, kirjutab Forbes. USA 400 rikkaima pingeritta on mahtunud ka Zuckerbergi endised partnerid – 26aastane Dustin Moskovitz ja 28aastane Eduardo Saverin. Facebooki 150 esimest osanikust on kõik 2010. aasta jooksul sisse kasseerinud vähemalt kaks miljonit dollarit, hindab Second Market, mis vahendab erafirmade aktsiaid.

Facebooki palgal on 1700 töötajat ja sellest on saanud turundamise koht kõigele alates rõivastest raamatute muusika ja kindlustuseni välja. Maailma sajast suurimast reklaamiandjast 80 on Facebookis. Peavalu teevad firmale aga isikuandmete kaitsega seotud küsimused.

Investorid võrdlevad Facebooki Google’iga (börsiväärtus 152 miljardit dollarit) ning ootavad ka Facebooki börsidebüüti.

Pääsuks USA rikkaimate esimese 400 hulka pidi tänavu varandust omama vähemalt miljard dollarit.

Pingerea tipus oli taas Microsofti asutaja Bill Gates (vara suurus 54 miljardit dollarit), teisel kohal investor Warren Buffett (45 miljardit) ning kolmandal Oracle’i juht Larry Ellison (27 miljardit).