Moelavadele tuleb iga hooajaga juurde meike, mis igapäevaselt hirmuäratavalt ja pigem naljakana mõjuvad. Moeloojad oleksid justkui tüdinenud perfektsest ilust, jumestuskunstnikele jagatakse aina julgemaid juhiseid, kuidas meigitööga šokeerida publikut.

Manish Arora showdel on iga kord modellid fantaasiarikaste meikidega, ka sel hooajal oli värve rohkem pandud kui tsirkuses töötavale klounile. Pleegitatud kulmude asemel oli erksinisega tõmmatud uus kulmukaar, silmameigis erksad kollased ja oranžid toonid, kõige selle värvikülluse juures veel erkoranžid huuled. Samuti on juustele eriti julged värvid ja lõikused tehtud. Manish Arora leiab, et kui naised värvivad end ülimalt julgelt ning kasutavad meigis ka kivikesi, pärleid ja muud sätendavat, siis see on just tõeline mood!

Teine moelooja, kes julgustab naisi rohkelt eksperimenteerima ja välimusega rohkem mängima, on Vivienne Westwood. Sel hooajal lasi ta modellide glamuurpunaste huulte ümber mustad võrud tõmmata, samuti leidus joonistatud vuntsidega naismodelle. Vivienne Westwoodi järgmise hooaja kevad-suve meigid on aga värvilaikudega, näiteks mustanahaline modell sai endale kamuflaaž-meigipõhja.

Marcel Ostertag lasi modellide laupadele kleepida huvitavad aksessuaarid, mis meenutavad natuke munakarpi. Alati fantaasiaga mänginud Christian Dior Haute Couture maalis modellide huuled mustaks ning silmad julgelt värviliseks. Tunudub, et kui naistega on kõik põnev tehtud, siis tuleb mehed käsile võtta, nimelt ajas publikut ärevusse Givenchy showl figureerivad mees-naised, kelle sugu oli esmamuljel raske tuvastada.

Võib olla see ongi tulevik, kui mees on suitsusilmameigiga ja naine, kes kannab glamuurset õhtukleiti, joonistab endale seksikad vuntsikesed.

Autor: Mari Ojasaar