Keith Siilats (31) on kümme aastat New Yorgis elanud. Investeeringute vahendamisega tegelevale noormehele kuulub Manhattanil East Village rajoonis kena maja ning ta tegeleb hobi korras kitesurfingu ja lendamisega. Sel sügisel võttis Keith ette lennureisi läbi 26 Euroopa riigi õilsa eesmärgiga teavitada inimesi haigusest nimega sclerosis multiplex, kirjutab Kroonika.

“Kuna olen New Yorgis juba kümme aastat elanud, siis proovin võimalikult palju mööda USAd ringi lennata. Enamik eestlasi, kes 90ndatel USAsse tulid on välja saadetud või neil on H1B viisa läbi saanud ja nad on ise koju läinud. USAs on elamisloa saamine hirmkeeruline. H1B aga kestab maksimum kuus aastat,” räägib Keith, et suhtleb eestlastega NYCis olude sunnil aina vähem. “Kindlasti on siia palju noori ka juurde tulnud, nii et võtke minuga ühendust,” lisab ta aga juurde.

Eestis käib Keith paar korda aastas. “Mul on Hiiumaal üks hea sõbranna – minu ja tema vanemate külastamine on mu prioriteet.”

Mida soovitab aga Keith eestlastele, kes lähevad Ameerikasse õnne otsima? “Asutage esimese asjana internetilehekülje www.amerilawyer.com abil oma firma. Seejärel lugege läbi USA ja Eesti vaheline topeltmaksustamise leping ja vaadake aadressilt www. uscis.gov H1B vormi täitmise juhiseid. USA on väga ettevütlussõbralik riik, aga mitte eriti töötajasõbralik, seega on Goldman Sachs´s töötamise asemel tunduvalt lõbusam oma firmat nikerdada.”