“Viskan asjad aknast välja, ei mina hakka kohvreid pakkima!” sähvab elukunstnik Anu Saagim, kommenteerides Kuressaares laineid löönud peredraamat, kus üks naine jättis kodust välja visatud mehe kohvrid ja dokumendid tänava veerde vedelema.

Bravuuritar Anu Saagim, suvekodu kaudu samuti saarlane, kel austajaid jalaga segada, tunnistab, et on temagi meeste asju tänavale loopinud. Just nimelt loopinud – kohvrite pakkimisega ei hakkavat ta end vaevama.

Asjade aknast väljapildumist olevat Saagim harrastanud siiski noorpõlves. Tema tuliveresuse all olevat kannatanud nii kodu- kui ka välismaised isandad ning mürgeldanud olevat daam nii kodus kui ka hotellides. Eriti mõnus olevat tänavale heita kallist olmeelektroonikat, mille mees on isekalt enda omaks kuulutanud: “Asjad lendavad nagu niuhti!”

Kõige etem olevat mees uksest välja lükata ning talle aknast midagi pähe kukutada, teab Saagim omast käest.

Üks ohver, keda Saagim nimetama soostub, on tema eksabikaasa, kahtlase kuulsusega ärimees Carl Danhammer: “Danhammer on lennanud koos asjadega, maganud õues muru peal, akna all, garaažis…” Danhammerile olla selline kirglik elu aga lausa meeldinud.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest