“Arvan, et kõige ilusama ja ausama aktiseeria oskaks ma endast ise teha. Ilmselt ühel päeval teengi,” räägib lauljatar Lea Liitmaa ehk Blacky oma huvist fotograafia vastu.

Alasti poseerimine pole lauljatari jaoks mingi probleem, kui fotosessioonil on oma tähendus ja mõte. “Kindlasti tahaks kunagi teha veealuse fotosessiooni – kas riietega või ilma, pole oluline. Kuigi arvan, et aktifotod on vee all kindlasti sensuaalsemad,” ütleb Lea Õhtulehele.

Aktifotode kohta arvab Lea, et kuigi tihtipeale peetakse alasti poseerimist halva maiguga loometööks, on see siiski väga eriline kunst. “Kui me sünnime, pole meil kellelgi riideid seljas. Ometi peetakse lapse sündi üheks ilusamaks asjaks maa peal. Ühiskonna hirmudest lähtuvalt ei julge paljud inimesed oma beebidest enam aktipilte teha, sest äkki on see imelik ja viitab pedofiiliale. Mis järgmiseks?” tekib lauljataril siinkohal küsimus. “Hakkame mähkmeid pimedas toas vahetama?” Aga ikkagi – miks tundub erootilistel fotodel alasti poseerimine kummaline? “Siit tekib küsimus: kas siis erootika, tänu millele me tegelikult kõik sündinud oleme, on halb? Ärme unusta, et ilus ja õnnestunud pilt võib toota väga palju head energiat,” ütleb Lea.

Ta tunneb, et ühiskonna väärtushinnangud on paigast nihkunud. “Küll jääb mulle arusaamatuks, kuidas saab halva energia tootmine hea olla ja hea energia tootmine jälle halb,” imestab Lea.

Loe refereeritud artikli täisteksti Õhtulehest