Pühapäeval kirjutas rootsi päevaleht Aftonbladet, et kuningliku perekonna liikmetest töötab kõige vähem Madeleine, kes kulutab palju raha luksuslike puhkusereiside ning kallite restoranide ja klubide peale. Enim teevad tööd kuningas Carl-Gustaf ja kuninganna Silvia ning neile järgnevad kroonprintsess Victoria koos abikaasa Daniel Westling´iga.

Esmaspäeval oli aga printsess Madeleine´i esimene tööpäev New Yorgis ning see polnud sugugi mitte rahulik ja lihtne. Ees ootab intensiivne töö eesmärgiga kaotada vaesus maailma laste hulgas. Printsess töötab projektijuhina organisatsioonis Childhood Foundation.

Esimene nädal saab olema väga tihe ning sisaldab igapäevast osavõttu erinevatest üritustest, mis on korraldatud ÜRO poolt seoses käimasoleva Millennium konverentsiga, mille eesmärgiks on üritada välja juurida vaesus maailma riikide hulgas.

“Eile osales ta konverentsiga seotud üritusel, mille raskuspunkt oli asetatud lastele ja emadele kolmandas maailmas ning naiste ettevõtlusele,” ütleb Charlotte Brandin, kes on Childhood Foundation´i VD New Yorgis. Samalaadsetest sümpoosiumitest ja ümarlauavestlustest võtab Madeleine osa ka täna ja homme.

Peale selle seisab programmis osavõtt Childhood USA juhatuse koosolekust ning igapäevane töö Manhattani kontoris. Reedel on ees tutvumine projektiga Chances for Children New Yorgis.