Rein Rannap ja Raivo Kõmmari Rätte jäid tuuri “Ilus maa” korraldades ainuüksi läinud pühapäeval Tallinna kontserdiga 100 000 krooniga miinusesse. Samas kaalub saadud hingeline elamus Rätte sõnul üles isegi tõsiasja, et mõlemad mehed tuuri rahastamiseks isikliku kinnisvara olid sunnitud pantima.

“Masendust küll ei ole. Olen korraldajana äärmiselt õnnelik, et me selle ära tegime. “Ilus maa” oli eelkõige hingeline projekt, mida ei saa rahalise väärtusega kõrvutada,” ütleb Rätte, kes ansambli Kosmikud bassimehena ka ise laval viibis.

Kuna Tallinna lauluväljaku väravas pileteid peaaegu ei müüdudki, oli Rätte sõnul kahjum ainuüksi selle kontserdi pealt vähemalt 100 000 krooni. “Eks me hakkame siin partneritega kõvasti kauplema. Samuti riigiga. Siiani on kultuurkapital meid kahjuks pikalt saatnud,” kõneleb ta nukralt.

Et tuur toimuda saaks, võtsid mõlemad korraldajad laenu. Rätte pannud kuulu järgi panti lausa maja. “Selles suhtes kaudses mõtte kindlasti, jah,” tunnistab mees. “Kui ikka raha otsa lõpeb ja koostööpartneritele maksta ei ole, hakatakse võtma võlgu. Rannap samamoodi,” lausus Rätte, kellel vihm juba kolmandat korda suurürituse kahjumisse viis.

Refereeritud artikli täistekst Õhtulehe veebis