Ajakiri Digi uuris kirjanik Kati Murdmaalt (endine Murutar), mis on need viis (tehnika)vidinat, mis tema elu tunduvalt lihtsamaks teevad ning milleta tänapäeval on raske läbi saada.

Telefon – Väide, et telefoni maha jättes saad puhata, ei vasta tõele – lähed närviliseks ja pead pärast paaristõugetega kõik tasa ja järele tegema.

Läpakas Ordi Enduro – Olen oma väikese valge Ordi Enduroga nii harjunud, et ta on mu jaoks nagu kehaosa. Ta on kirjutusmasin, postkontor ja aken maailma. Mis on maal elades mitmekordselt oluline.

Internetipulk – Juunikuust alates pole mul uues talus püsiühendust olnud – mõne nädala eest kaevati 700 meetri pikkune kraav, kuhu matsime hinnalise sidekaabli. See toob meile püsiühenduse ja digitele. Telekast ma neil kolmel kuul puudust tundnud ei ole, küll aga on huulepulk ja netipulk mul kõrvuti ridikülis.

Fotoaparaat Olympus – Kuni Peter Murdmaaga kohtumiseni oli see mulle sama tähtis vidin kui telefon või arvuti – tegin oma lugude juurde ise pildid.

Föön – Mina seda ei kasuta. Aga meil Peteriga on palju tütreid. Ja sellepärast on majapidamises mitu fööni. Vastasel juhul oleks enne perekondlikke väljaminemisi majas talumatu sõda ühe fööni pärast. Nüüd kõlab meie maja enne külla või kontserdile minekut nagu tuulejumala palee.