On mehi, kellele on masu kosutavalt mõjunud. Ärilegend Ülo Pärnits (73) võrdleb praegust aega ettevõtluses jänestega, kelle hüppelisele paljunemisele järgneb taud – Pärnitsa edu seisnebki nimelt konkurentide hävingus.

“Kui vaatan oma kontserni firmasid, millest paljud toodavad täispuitmööblit, siis märkan tunduvat tellimuste kasvu turul,” tunnistab Mainor ASi nõukogu esimees Ülo Pärnits, süües tagasihoidlikult Stockmanni viienda korruse toidukohas.

Kodukaupade sektoris on Pärnitsa sõnul praegu raha kindlasti rohkem liikumas kui varem. “Eks majanduses on samamoodi nagu looduses,” mõtiskleb Ülo. “Kui jäneseid on palju, tuleb taud. Nii on ka äris. Kui üksvahe tegid kõik puidutööstusfirmasid, siis praeguseks on neist hulk lahkunud ja ellujäänutele avanevad täiesti uued võimalused.”

Kuigi Pärnitsal libiseb kiratseval äritandril ülesmäge, äriguru puhkuseplaane ei kaalu: “Tead, olen juba selles vanuses, kus ei unista kuudepikkusest puhkusest palmide all. Aga kui on vaja sõita, siis saan ma hakkama.”