“Jumal tänatud, et ma kasvasin üles selles vanas Eestis, kus ilmaneiud ei käinud ringi punastes bikiinides ja saatejuhid olid väljapeetud inimesed. Kuhu on jäänud kombed ja teadmised, mis õpetaksid eestlast olema eeskujulik rahvus? Meie prioriteedid on paljus justkui ajas tagasi läinud,” kirjutab Katrin Lust-Buchanan Delfi Naistekas.

“Minu meelest ei tasu süüdistada eestlasi, vaid taas meediat. Kust see rahvas siis õpib? Minulgi on kulunud aastaid, et oma euroopalikku viisakust lihvida,” kirjutab Katrin Lust-Buchanan.

“Välismaiste saadete kopeerimine on tore, aga kogu selle lääne hulluse kõrval on kaduma läinud meie enese identiteet. „Reporter“ annab uudiseid edasi otse Pärnu rannast, kus Iraagi sõjas hukkunute klipile mängitakse taustaks kõrtsimuusikat. Kuidas teile meeldiks vaadata uudist oma hukkunud pojast, keda veetakse välja põlevast hoonest, taustaks lõbus rütm? Kuhu on ometi kadunud meie respektitunne teiste riikide ja rahvuste vastu?”

“Kui eakas ja väljapeetud proua Maaja Kallast võtab Anu Saagimi suunas kriitiliselt, aga see-eest ausalt sõna, antakse lihtlabasele bravuuritarile võimalus vanemat prouat avalikult mõnitada. Minu meelest on Euroopa Liit ja vabanenud riigipiirid eestlase mõistuse uppi löönud. Käes on nii palju vabadust, et enam ei teata, mida sellega pihta hakata. Igaüks võib tagumikku ja tisse näidata ja teise inimese avalikult kuu peale saata. Inimeste rumaluste, matsluse ja lolluste pealt kasseerib meedia raha ja kõik on justkui müügiks.”