30. septembil toimub Nokia Kontserdimajas Eesti Vähiliidu heategevusetendus „Elvis Presley lugu“. Ainulaadne kontsertlavastus jõuab lavale rahvusvahelise vähinädala raames, mille teemaks on suitsetamise vastane võitlus ja kopsuvähk.

Eesti Vähiliit on juba alates 2004. aastast korraldanud iga-aastaseid heategevuskontserte erinevate projektide rahastamiseks. Kuid seekordne kontsertetendus on senistest suurejoonelisem ühendades nii muusika, tantsulise liikumise kui ka video- ja valgusefektid. Suremtu
rock’n’rolli kuninga laule esitavad Ivo Linna, Tõnis Mägi, Hendrik Sal-Saller, Birgit Varjun, Lenna Kuurmaa, Gerli Padar, Tanel Padar, Ott Lepland ja Andrus Kasesalu. Lauljaid saadab Otsakooli Bigaband ning Siim Aimla ja Andrus Kasesalu ansamblid. Etenduse stsenaariumi kirjutas Jürgen Rooste, lavastab Margus Kasterpalu, tantsud seab Jüri Nael ning kostüümide ja lavakujunduse autor on Marge Martin.

Solarise keskusesse pannakse kontserdi päevaks üles unikaalne näitus Elvis Presley memorabilia kogust. „Eesti Elvise klubil on au olla
kaasatud selle ainulaadse kontsertetenduse ja näituse ettevalmistusse. Nii suurejoonelist Elvise kajastamist ei ole Eestis kunagi toimunud,“ ütles Elvise klubi president Tõnu Tuulas.

Kontserdi tulud lähevad kopsuvähi ja suitsetamise vastu võitlemise toetuseks Eestis. Igal aastal sureb Eestis kopsuvähki ligi 750 inimest.
„Eesti Vähiliidu tegevuse üks olulisi suundi on ennetustegevus. Selle aasta vähinädal on suunatud kopsuvähi ennetusele ning suitsetamise kui ühe suurima vähi riskiteguri vastu võitlemisele,“ ütles Vähiliidu tegevdirektor Maie Egipt. Eestis suitsetatakse aastas 3000 tonni tubakat
ning meil on 350 000 regulaarset suitsetajat. Üks võimalus teha midagi reaalset nende kohutavate numbrite vastu on läbi heategevuse – annetades!

Elvis Presley oli üks esimestest popmuusika suurtest staaridest, kes hakkas tegema märkimisväärseid annetusi heategevuseks. Kui ühe arvutuse kohaselt teenis Elvis oma eluajal kokku 4 miljardit dollarit, siis arvatakse, et vähemalt poole sellest kinkis ta ära. Elvis toetas
erinevaid heategevuslikke organisatsioone, sealhulgas Ameerika Vähiliitu, olles meelelahutusmaailmas üks suuremaid annetajaid läbi aegade.

Heategevusetenduse piletid on saadaval Piletilevis ja Ticketpros.

Lisainfo:

Eesti Vähiliit
tel 641 7033
www.cancer.ee