Tallinnas on kohutav hotellitubade üleküllus ning sügisel võib majandusel veel halvemaks minna, leiab Susi hotelli tegevjuht Jüri Uppin.

Samas usub Uppin, et olukord on stabiilsemaks muutumas. “Minu tunnetuse järgi läheb sügisel aga veelgi kehvemaks – aga mitte enam eriti. Majandus jääb pikka-pikka aega selliseks vinduvaks. Ja kui inimestel ikka optimismi jätkuks, siis pole katki midagi,“ ütles ta Äripäevale.

Uppin ütles, et Tallinnas on kohutav hotellitubade üleküllus. „Meie plussiks on see, et hotellindus on ettevõtmisest üks kolmandik – aitab võib-olla natuke veepeal püsida. Praegu on hotelliturul täielik kollaps. Plaanis olid ka arendused, kuid sellega ei alustatud praegu, nii mõnigi asi on ootel. See meid ka päästab praegu. Oleks sinna võtnud praegu laenukapitali ja krediiti siis oleks meil väga suured raskused“

Uppin märkis, et raske on neil ka praegu, kuna pangale maksamet tagasi finantse ja intresse. “Ma pole roosilisi plaane kunagi teinud, aga ma ei arvan, et majandus nii sügavale kukub. Selline kukkumine oli hoop kõigile,“ möönis Uppin.

Ettevõtja märkis, et elu läheb edasi ka raskel ajal. “Lõppude lõpuks pole ju midagi hullu, sest ma mäletan ju ka aega pärast iseseisvumist, kui oli veel raskem. Kuid see oleks nagu inimestel meelest läinud. Kuid ikkagi hambad ristis me läksime edasi. Samamoodi ka nüüd, kõik see, mis meist endist sõltub tuleks ikkagi ära teha oma toreda vabariigi ajal,“ ütles Uppin.