Paul Sontag on noor Eesti kunstnik. Paul on tagasi kodumaal koos Inglismaal, Cambridges valminud töödega. Täna kl 19:00 saab näha tema uut näitust Tallinna Kultuurikatlas!

Esmakordselt Eestis näitamisele tulevad tööd toovad eestlasteni tagasi “ilusa kunsti” ning tõestavad, kui reaalselt on võimalik mõttega maalida. Samas suhtub kunstnik moodsasse kunsti teatud kriitikaga.

“Paratamatult on Eesti kunstimaastikul läbi löömiseks lihtsam rahvast kiiresti šokeerida ja sellega teatud tuntuse osaliseks saada. Olgu ta hea või halb, aga nimi läheb ikka ringlusesse,” räägib Paul.

Sontagi tööd on nii realistlikud, et mõnikord võib neid lausa fotodeks pidada. “Alati saab veel realistlikumalt, kui annet jätkub! Vaja on ainult rohkem aega ja tahtmist.” Sontagi teoseid on ostetud Inglismaalt, Saksamaalt, USA-st ning Soomest. Detsembris avab kunstnik näituse ka Inglismaal, Londonis.

“Kunsti ei tasu alahinnata ja teiseks oleks hirmus, kui peaksin mingit kontoritööd tegema, äri või mõnd muud jura õppima, mis peale raha midagi ei paku,” on rääkinud andekas noor kunstnik. “Kõik tahaksid hästi elada, aga vähesed on selle hea elu enda jaoks läbi mõelnud. Ja ma ei saa aru, miks kunstnikud nii palju kritiseerivad ja püüavad kogu aeg nii palju ühiskonda peegeldada. Näeme ju ise, et kõik pole korras, sellepärast meelestan oma pildid alati positiivselt. Raske tööpäeva lõpetanu ei vaja mitte selgitusi nõudva kunstniku kurbust ja kibedust peegeldavat lõuendit, vaid selget, rõõmsat ja head tunnet tekitavat pilti. Nii palju maale, nii vähe kunsti! Ja ega maalimine olegi kõigi jaoks. Kunst veel vähem. Nõudmised maitse ja tundlikkuse järele on nii kõrged, et pole ime, et tänapäeva kunstimaailmas on nii vähe suursugusust.“

Kõik huvilised ja meedia on oodatud näituse avamisele laupäeval 18. juulil kell 19.00 Tallinna Kultuurikatlasse. Näitus on tasuta!

Paul Sontagi koduleht: www.paul-sontag.com