Jordani jõe läänekaldal Hebroni lähedal, Kiryat Arba juudiasunduse ja Bani Naimi palestiina küla vahel lasti maha autoga teel liikunud neli juuti. Vastutuse teo eest võttis enesele palestiinlaste islamistliku liikumise Hamas sõjaline tiib, mis nimetas seda kangelaslikuks operatsiooniks.

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu sõnul näitab juhtunu, et Iisraeli turvalisuse küsimuses ei saa teha mingeid kompromisse taasalustatavatel rahuläbirääkimistel, vahendab BBC News.

„Peaminister andis julgeolekujõududele käsu tegutseda ilma diplomaatiliste piiranguteta mõrvarite tabamiseks,” ütles pressiesindaja Nir Hefetz, saabudes USA-sse, kus neljapäeval kohtuvad omavahel Netanyahu, Palestiina omavalitsuse president Mahmoud Abbas ja USA riigisekretär Hillary Clinton.

„Terror ei määra Iisraeli piire ega uusasunduste tulevikku,” lisas Hefetz.

Rünnaku mõistis hukka ka Palestiina omavalitsuse peaminister Salam Fayyad, kelle sõnul on see palestiinlaste huvide vastane.

Valge Maja mõistis tapmise kõige karmimalt hukka, lisades, et kõik osapooled peavad jätkama tööd õiglase ja kestva rahu saavutamiseks piirkonnas.

Rünnak leidis aset pimedas tiheda liiklusega teel, mida kasutavad nii palestiinlased kui juudi uusasunikud. Neli ohvrit, kaks meest ja kaks naist, kellest üks oli rase, lasti teadetekohaselt maha mööduvast autost.