“Ma pole oma ema kunagi nii ahastava häälega rääkimas kuulnud,” räägib Eda-Ines Etti (29), kes vestles telefonis oma emaga samal ajal, kui torm tema kodukohas Lääne-Virumaal halastamatut laastamistööd tegi. Torm puudutas rängalt lauljatari vanemate kodu ja suvekodu.

“Õnneks ei saanud keegi inimestest viga, aga minu vanemate kodu ja meie suvekodu, mis asub samas lähedal Kännukülas, said kõvasti kannatada. Ridaelamu, kus on korter ka mu vanematel, kaotas katuse,” rääkis Ines ajakirjale Naised.

Ines ei oska öelda, kui palju katuseparandus maksma läheb, aga see ei ole väike raha. Kindlustust majal ei olnud. Siiski pole Inese vanemad jäänud käed rüpes abi ootama, vaid juba tegutsevad. “Kuna see katuseasi on majaelanike ühine mure, on nad praegu kõik üheskoos tegutsema asunud.”

Ines ise äikest ei karda. “Juba väiksena maal olles nägime tohutult suuri äikesetorme nii palju, et harjusin nendega vist ära. Lugesime, kui kaugel äike on, ja mulle tundus see isegi põnev. Aga sellist traagilist kokkupuudet pole olnud ja see on ka esmakordne juhus, kui katastroof mu lähedasi puudutab.”