Esmaspäevast alustavad Lääne-Tallinna Keskhaigla Naistekliinikus tööd  SA Väärtustades Elu raseduskriisi nõustajad,  individuaalne vastuvõtt toimub  haigla  naistenõuandlas (Sõle 23) neljal päeval nädalas.

Raseduskriisi nõustamine toimub nii eesti kui vene keeles, on tasuta ja seda toetab Eesti Haigekassa.

Koostöö algab ka Lääne-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku osakondadega, kus  nõustaja poole saavad raseduskriisi küsimustes pöörduda nii pered kui ka arstid, ämmaemandad ja õed.  Eesmärgipärasema koostöö nimel plaanitakse läbi viia haiglasiseseid raseduskriisialaseid infopäevi.

Raseduskriisi teenust on Tallinnas, Harjumaal, Raplas, Rakveres, Tapal, Põlvas ja mitmetes teistes Eesti maakondades pakutud alates 2007. aastast. „Nõustamisteenuse sihipärane väljaarendamine on teoks saanud tänu Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis koolitatud nõustajatele, meil on olemas erioskustega raseduskriisi nõustajate meeskond,” sõnas SA Väärtustades Elu juhatuse esimees Kaia Kapsta.

Raseduskriis on olukord, kus väheneb naiste, meeste ja nende lähedaste toimetulek füsioloogiliste, sotsiaalsete ja psühholoogiliste muutustega või traumaatiliste kogemustega, mis on seotud lapse planeerimisega, rasestumisega, raseduse katkemise või katkestamise, lapseootuse, lapse sünni, emaduse, isaduse ja lapsevanemaks kasvamisega.

Raseduskriisi nõustajad juhendavad  raseduse ja sünnitamisega seotud hirmude, rasedusaegne ärevuse,  viljatuse,  abordieelse ja – järgse kriisiolukorra,  sünnitusjärgse ärevuse, isaduse tuvastamisega jpm probleemide puhul, sh haigused või sünnitraumad,  kohanematus vanemliku rolliga, kohanemis- või psühholoogilised toimetulekuraskused enneaegse või haige lapsega, lapse surm.

Registreerimine nõustajate vastuvõtule tel 1314 või ämmaemanda/naistearsti kaudu.

Lisaks individuaalnõustamisele on raseduskriisi nõustajate poole võimalik pöörduda  tasuta telefoninõustamise 8002008 (üle-eestiline ja helistamine on tasuta nii laua- kui ka mobiiltelefonilt iga päev kella 9-21)  kaudu.