Ahhaa keskus on valmis veel ehitusjärgus olevatesse ruumidesse Vabaduse väljaku maa-alusel korrusel sisse kolima.

Abilinnapea Taavi Aasaga kohtunud Ahhaa keskuse juhataja Tiiu Silla sõnul on kõik augustis Tallinnasse toodavad eksponaadid valmis ning kolimise täpne kuupäev sõltub vaid ehitajatest.

Silla sõnul on esimese näituse teemad kergejõustik ja vormelisport. Eksponaadid on suures osas ehitatud Inglismaal ja Austraalias. „Esimene näitus pakub palju tegutsemisvõimalusi nii noorematele kui vanematele,“ ütles Sild.

Näituse üheks osaks on Tallinna ajalugu kajastav suur liivakast, mille terade arv võrdub ligilähedaselt maakera 7 miljardi elaniku arvuga. Külastajad võivad liiva sõeludes leida meeneid, mis kajastavad nii linna ajalugu kui tulevikku. Keskusesse rajatakse kaevud, milles kasutatakse sügavusillusiooni ning Tallinnasse tuuakse ka lennusimulaator.

Ahhaa keskuses avatakse 9-kohaline 4D kino, milletaoline on Tartus vägagi populaarseks muutunud ning mille jaoks on juba ka Eestis filme toodetud.  

„Ahhaa Tallinna“ näituse ning kino külastamine on tasuline, ekspositsioon avatakse koos ülejäänud Vabaduse väljakuga 20. augustil.