Seoses suvepuhkustega on töötavate võlanõustajate koormus suurenenud ja vastuvõtule pääsemiseks tuleb kindlasti eelnevalt registreerida, teatab võlanõustajate süsteemi loonud Tallinna Sotsiaaltöö Keskus.

Võlanõustamine töötab vaatamata suvele ja puhkusteperioodile, ajutiselt toimub võlanõustajate vastuvõtt üksnes Tuulemaa 6,  Akadeemia 34 töötav võlanõustaja on puhkusel.

Praegu on nõustamise ooteaeg kaks ja pool  nädalat. Iga päev üritab vastuvõtule pääseda ilma registreerimata  kümmekond inimest, aga väljaspool registreerimist on võimalik nõustada vaid juhul, kui keegi eelregistreerunutest tulemata jätab, mida  tavaliselt  ei juhtu.

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse sotsiaalteenuste osakonna juhataja Eve Võrgu sõnul on võlanõustajad  ülekoormatud pahameelt väljendavatest kodanikest, kes eeldavad, et uksest sisse astudes saavad nad koheselt nõustatud-jõustatud-juhendatud.

„On näha, et  inimeste teadlikkus abivõimalustest on kasvanud ja  nõudlus teenuse järele kasvab,“ ütles Eve Võrk. „Palume tingimata eelnevalt registreerida, et mitte pahameeleks põhjust leida.“

Vastuvõtule registreerimine telefonil 666 0886 või 56941023.