Pühapäeval, 22. augustil, võib sellel aastal viimast korda vabaõhukontserdil nautida rokkbändide Smilersi ja Singer Vingeri täispikka kontserti, mis toimub Tabasalu keskuses.

Mõlema ansambli liidrid Hendrik Sal-Saller ja Hardi Volmer on juba aastaid Harku valla elanikud, kuid kohtunud on nad ikka peamiselt lavalaudadel. „Tõesti, polegi Hardiga kodukandis kokku jooksnud, kuigi käime perega tihti jalutamas ja rattaga sõitmas. Aga jah, ükskord on ikka esimene kord – seekord siis „Tabasalu päev 2010“ raames. Polegi varem vist sellist esinemist olnud, kuhu saaks kodust lausa jala
minna… Igaljuhul plaanime anda nii kodukandi rahvale kui ka kaugemalt tulnutele võimsa elamuse!“, lausub Eesti esirokkar Hendrik Sal-Saller.

Päev algab rulluisuvõistlusega Tabasalu Rimi esiselt platsilt ning kirbuturuga Tabasalu Osmani juures, mõlemad on kõigile huvilistele tasuta. Kontserdiplatsi väravad avatakse keskuse platsil kell 15.00 ning näha-kuulda saab kohalikke tegijaid – Harku Harakad, Tabasalu Memmed, Tabasalu Tammed, TÜG rahvatantsurühm. Lastele teevad teatrit populaarne klounipaar Piip ja Tuut.

Põnev ja värske kooslus on noortebänd nimega Prime Time, kus mängib trumme Eesti parima saksofonimängija Raivo Tafenau poeg Ramuel, stiiliks funkternative (funk/rock/alternative).

Tabasalu päeva on ka varem korraldatud, kuid sellises mahus toimub see üle aastate esimest korda. Pakutakse mõnusat ja aktiivset puhkepäeva veetmist suurtele ja väikestele – saab sportida, kirbuturul kaubelda, süüa-juua, lasteprogrammi, tantsu-laulu ja õhtu lõpuks ka ühe vägeva kontserdi Eesti nimekaimate rokkbändide esituses.

Lisainfo ja piletid Piletilevist ning www.harku.ee.