Eesti tuntuim baleriin Kaie Kõrb avab sellest sügisest Solarise keskuses Tantsuakadeemia ruumides omanimelise balletistuudio.

“Tantsuakadeemias stuudio avamine viib meie tegevuse täiesti uuele tasemele, kuna siin on Eesti kõige kaasaegsemad tingimused tantsuga tegelemiseks,” põhjendab Kaie Kõrb. “Siiski ei piirdu meie tegevus vaid Tallinnaga ja juba sel sügisel avame filiaalid ka Viimsis ja Paides.”

Kaie Kõrbi sõnul on tema sooviks, et Eestis sirguks rohkem tippbaleriine, aga stuudio laiemaks eesmärgiks on ka tüdrukutele hea rühi ja enesekindluse andmine. “Klassikalise balleti baasteadmised ja oskused kuuluvad vältimatult iga tantsija pagasi hulka, loovad eelduse teiste tantsukunsti liikidega tegelemiseks,” rõhutab Kõrb balleti tähtsust. Stuudiosse oodatakse lapsi vanuses 4-10 eluaastat.

Lasterühmade kõrval on stuudios klassikalise balleti rühmad ka algajatele ja edasijõudnud täiskasvanutele. “Ballett on ka asjaarmastajale väga arendav füüsiline tegevus ning nii ei pea emad noori baleriine oodates ukse taga istuma, vaid saavad ka ise trenni teha,” lisab Kaie pisikeste laste emana.