Soome suuremad ajalehed nagu Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Ilta-Sanomat ning telekanal MTV3 kavatsevad loobuda Britney Spearsi neljapäevasel kontserdil fotode tegemisest.

Helsingis esinev Britney Spears nõudis kõikidelt fotograafidelt lepingu allakirjutamist, mille kohaselt piltnikel keelatakse fotode avaldamine 30 päeva jooksul pärast kontserti. Need fotod, mis lähevad järgmise päeva lehte, pidi aga lepingu kohaselt Spears ise välja valima, vahendab Õhtuleht.

“Kui väljaandeid ja vabakutselisi fotograafe sunnitakse piltide õigused loovutama esinejale, siis ollakse meedia ja publiku juhtimisel jõutud sellisele teele, millele Soome ei kavatse alistuda,” teatas Iltalehti tegevtoimetaja Kari Kivelä.

Rootsis juba jätsid tähtsamad ajalehed avaldamata esmaspäeval toimunud Spearsi kontserdi fotod, sest samuti ei nõustunud siduvale lepingule alla kirjutama.

Kuulujuttude põhjal on Spears lühikese aja jooksul seitse kilo juurde võtnud ning sel põhjusel tahab kontrollida, et lehes ilmuksid ainult fotod, kus ta parem välja näeb.