R, 20. august 2010 20:00, Põltsamaa, Põltsamaa

Ühtelaulmine on üle-eestiline üritus, kuhu kõik eestlased kogu maailmas on kutsutud üheaegselt ja ühiselt laulma, et tähistada Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise päeva. Suurejoonelisel üritusel on ühendatud kaks Eesti oluliseimat kaubamärki – laulmine ja IT.
 

Kuidas toimub ÜHTELAULMINE?

20. augustil esitab Põltsamaal Sõpruse pargis ühendkoor armastatud Eesti dirigentide juhtimisel kaheksa tuntud isamaalist laulu. Pilt kantakse Kanal2 teleülekande vahendusel üle kogu Eestimaa. Samal ajal on üle Eesti kogunenud sadadesse erinevatesse kohtadesse koorid ja lihtsalt lauluhuvilised seltskonnad, kes saavad reaalajas dirigentide taktikepi all neid lugusid kaasa laulda.

Sajast korraldajate poolt valitud kohast tehakse omakorda internetiülekanne ja kõik need 100 akent kuvatakse Tallinnas Vabaduse väljakul suurel ekraanil. Nii tekibki sellele ekraanile suur ÜHTELAULMINE, kuhu mahuvad korraga laulma pea kõik lauluhimulised Eesti inimesed.
 

Kuidas osaleda?

Kõige parem moodus Ühtelaulmisest osa saada on korraldada oma kodupaigas lauluplats. Selleks pole tarvis ei midagi enamat kui pealehakkamist ning lauluplats ka kirja panna, et nii külarahvas kui ka kollektiivid teaksid, kuhu laulma tulla!

Kuidas saavad kaasa laulda need, kes tahavad laulda omas kodus?

Ka väiksemates seltskondades teleülekannet vaadates saab samu laule laulda, selle siis üles filmida ja pärast 20. augusti saata või üles laadida Ühtelaulmise kodulehele. Nendest monteeritakse hiljem kokku üks telesaade, kuhu liidetakse nii 100 kohast tulnud internetipilt kui ka väiksemates seltskondades salvestatud laulmised.

Niimoodi tekib tõeline ÜHTELAULMINE, kus ühele ekraanile tuuakse digitaalselt kokku kogu Eesti rahva laulurõõm!