Modell ning saatest Unistuste printsess tuntuks saanud kaunis Lilian Lõhmus räägib gossip.ee-le, et vaatamata sellele, et on ebausklik, ei karda ta enam 13.reedet.  “13 ja reede on mul õnnetu olnud ainult korra elus ja sedagi lapsepõlves,” räägib Lilian, kes plaanib sügisest taas õpingutesse sukelduda ning alustada õpinguid moedisaini erialal.

Kas olete ebausklik? (Kui jah, siis miks ja kui ei siis miks?)
Usun, et olen küllaltki ebausklik. Nt kuigi mulle kassid väga meeldivad, “sülitan” ikka kolm korda üle õla, kui musta kasukaga isendid minu ees teed ületavad. Veel on mul imelik komme üle õla “sülitada” surnuautot märgates – pole kuulnud, et keegi teine seda teeks, aga minul tuleb see justkui automaatne refleks. Kuid mulle meeldib uskuda ka igasugu positiivseid asju – näiteks et sireli viis õielehte ning ära tulnud ripsmekarvad toovad õnne.

Mida tähendab teie jaoks 13 ja reede – kas tavaliselt toob see päev head või halba?On teil mõni eriline 13 ja reede olnud, midagi, mida mäletate tänaseni?
13 ja reede on mul õnnetu olnud ainult korra elus ja sedagi lapsepõlves, kui kukkusin kõrge aia pealt alla kivihunnikusse ja olin mitu päeva peale seda peapõrutusega voodis. Peale õnnetust mõnda aega pelgasin antud kuupäeva, kuid enam ma isegi ei märkaks seda kui teised teemaks ei võtaks. See on ka ainuke 13. reede, mida siiani mäletan.

On teil mõni õnnepäev või õnnenumber? Kust või kuidas need pärit on?
Õnnenumbreid on mul kaks: 6, mis on kirjas mu numeroloogias ning 27 – kuupäev, mil olen sündinud. 27ndal kuupäeval on mu elus toimunud väga palju tähtsaid sündmusi ning just sel kuupäeval on sündinud ka mitmed pereliikmed ja inimesed, kes on mu elu oluliselt mõjutanud.

Räägime natuke ka suvest. Igas õiges suves on üks nö. suveromaan – kes või mis on olnud selle kauni suve “romaan” teie jaoks?
Minu suveromaaniks on kindlasti Itaalia ja Lõuna-Prantsusmaa! Ja seda kohe kindlasti koos kallite inimestega. Kui võimalik, siis käiksin sealkandis igal suvel. Itaalias on nii palju kultuuri, mida endasse ahmida, imearmsaid väikeseid külakesi, kus kohalikes pererestoranides õhtustada ja suurepärased inimesed, kelle elustiilist võiks enamus inimesi õppida kui vähe on tegelikult õnneks vaja.

Mis on olnud teie jaoks selle suve kõige meeletum ning meeldejäävaim sündmus?
Kõige meeldejäävam oligi puhkus Vahemereäärsetes riikides. Veel meeldis väga ka ootamatu reis Küprosele koos Fashion TV-ga. Väga meeldis mulle ka Tallinna Lauluväljakul toimunud Calvin Harrise kontsert – tõeliselt hea muusikaelamus! Kahjuks ei ole ma paljudele suurepärastele kontsertidele see suvi jõudnud.

Kaua suvel puhkasite? Milliseid puhkusepaiku armastate? On teil mõni iga-aastane traditsioon, mida puhkusel teete?
Olen see suvi saanud väga palju puhata ja tunnen, et mul on rohkelt energiat sügisele vastu minemiseks. Puhkasin enam ka seetõttu, et otsustasin sügisest minna kooli moedisaini õppima. Mulle, kui reisipisikuga nakatunule, saab olema väga keeruline neli aastat paikne olla.

Eestis on mu põhiliseks puhkusepaigaks Pärnu, sest just seal asub mu suvekodu. Suvel Tallinnas kohtan oma perekonda harvem, aga Pärnus saame alati kõik kokku ja peame ühiseid õhtusööke.

On teil mõni salapaik Eestis, mis alati naeratuse suule toob?
Koht Eestis, mis paneb mind naeratama on Viimsi, kus asub mu vanemate kodu. Kuna olen ise samuti Viimsis elanud, siis tunnen end sealkandis mere ääres kohe eriliselt koduselt ja rahulikult.

Pool augustit on veel ees…mida veel suvelt ootate?
See suvi loodan veel Eestimaal ringi rännata. Soovitan kõigil lugeda ajakirja “Anne&Stiil” juulikuu numbris Justin Petrone artiklit “Maailma
parim Eesti”. Mind pani see küll mõtlema, kui palju ilusaid kohti siin on, mida ma kunagi külastanud pole. Ja ma kavatsen selle vea parandada! Alustuseks plaanin koos parimate sõpradega minna Toila orupargis toimuvale Francis Goya kontsertile ja sealt edasi teha väike tiir armsas suvises Eestis.

Millisel “trajektooril” teid suvel kõige tõenäolisemalt näha võib? On teil lemmikrestoranid, -klubid, -poed, -treeningsaalid jne. mida iganädalaselt külastate?

Kõige levinum trajektoor on mul suvel siiski Tallinn-Pärnu. Lemmikud söögikohad on suvel need, kus väljas saab istuda. Eriliselt meeldivad
restoran Velvet Pirita rannas, imearmas kohvik-pood NOP Kadriorus ja Bonaparte kohvik vanalinnas, millel kahjuks terrassi küll pole. Veelgi
toredam on tegelikult sõprade seltsis või armsamaga koos ise maitsvaid roogi meisterdada ja head veini mekkida.

[ot-gallery url=”gallery/lilian-l%c3%b5hmus-gossip-ee-le-otsustasin-s%c3%bcgisest-minna-kooli-moedisaini-%c3%b5ppima”]