L, 14. august 2010 11:00, Karksi lennuväli, Karksi vald

Algus kell 11 Karksi-Nuia keskväjakult uunikumide paraadiga.
Lennupäeva avamine kell 12.00 Karksi lennuväljal

Tulge kohale! Neli aastat tagasi avatud Karksi lennuväljal tuleb taas lennupäev. Osalevad väikelennukid, motodeltaplaanid, mudelistid ja mootorvarjurid. Traditsiooniliselt lõpetab lennupäeva lennuraja jooksukross, mille võitjad pääsevad huvilennule Karksi valla kohale (kiireim laps, kiireim mees ja kiireim naine ). Põnevaks osutub taas vigursõidu võistlus Ladaga.

Karksi lennupäeva korraldab Mulgimaa Elu Edendamise Keskus ning Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liit.

Esmakordne! Päeva avab Mulgimaa uunikumide paraad, mis algab Karksi-Nuia keskväljakult. Langevarjurid võetakse uunikumide peale just siit ning viiakse lennupäeva avahüpet tegema. Paraadil saab näha Eesti ainsat külgkorviga Iž-49, briljantses seisukorras GAZ-51, GAZ-69, UAZ-3909, vana Volgat GAZ-21, mitut unustatud Ladat (kuid nagu-tehase-väravast), 1-silindrilise bensiiinimootoriga Harkovi traktoritehase traktor DT-20 jm põnevat.

Lennukid on oodatud alates kella 10.00st. Lennupäeva avab langevarjurite avahüpe kell 12.00. Päeva jooksul toimuvad lennukite demoesinemised ja lennuralli väikelennukitele, mida kroonivad atraktiivset kaasaelamist pakkuvad täpsusmaandumis- ja pommitamisvõistlused. Langevarjuhüppeid sooritavad Eesti Langevarjukeskuse langevarjurid AN-2lt. Erapiloodid oma väikelennukitega teevad demolende. Pealtvaatajatele huvipakkuvaks kujuneb kindlasti erapilootide ühine grupilend väikelennukitega, mille lennuomadusi tutvustatakse oma ala parimate asjatundjate poolt. Avatud on välikohvik ja leidub huvitavaid tegevusi lastele ning täiskasvanutele.

Sobimatute ilmastikutingimuste korral on korraldajal õigus lennupäev ära jätta.

KAVA
8.00 – 10.50 Lennukite saabumine Karksi lennuväljale;
11.00 Uunikumide paraad – algus Karksi-Nuia keskväljakult – paraadi lõpprivistus ja näitus Karksi lennuväljal;
11.45-12.00 Langevarjurite avahüpped.;
11.00 Pilootide ja korraldustoimkonna briifing, lennueelne ettevalmistus, samal ajal mudellennukite demoesinemised;
12.00 Karksi Lennupäeva avamine, Lennuralli (samal ajal lennukite õpitoad), Lada vigursõit (kogu päeva vältel);
12.30-13.00 Karksi vallavolikogu istung. Lennupäeva sündmuste sees on istungit võimalus kõigil huvilistel jälgida. Peale istungit arutelu vallavolinikega Karksi valla ja Mulgimaa päevakajalistel teemadel. Osaleb Karksi vallavanem.
13.00 Täpsusmaandumis- ja pommitamisvõistlused, (samaaegselt mootorvarjude, tuule- ja veolohede demonstratsioonesinemised);
15.00 Karksi lennuraja jooksukross 1350 m;
16.00 Võitjate autasustamine. Äralennud, õhuruumiklass G, lennud ilma lennuinformaatorita, piknik;
19.00 Lennupäeva lõpp.

Kontakt: Hendrik Agur, hendrik@agur.ee

Piletiinfo: tasuta