OHMYGOSSIP – Sandra ja Jalmar Vabarna* võtsid aja maha ning põrutasid perega kaheks kuuks Lõuna-Aafrika vabariiki (LAV). Tänaseks on perekond Eestist eemal olnud natukene üle kuu aja. Põhjus, miks Vabarnad otsustasid mõneks ajaks Aafrikasse kolida, on lihtne. Nimelt otsisid nad taga soojust ning soovisid, et ka lapsed saaksid õues lühikeste pükstega ringi joosta.

Kuigi Jalmari soov oli Aafrikasse kolides siiski peamiselt puhata ja võtta nii-öelda juhe seinast, siis mõõdukas koguses teevad pereliikmed ka tööd. “Ega me siia puhkama ainult ei tulnud,” rääkis Jalmar. Nii on näiteks Jalmar alustanud suvise muusikafestivali korraldamisega ning ära ei jää ka iganädalased bändikoosolekud.

Küll aga ei peatu perekond kahe kuu jooksul ainult ühes kohas, vaid vahetatakse ka elukohti. “Meie jaoks on tohutult oluline see keskkond, kus me elame,” rääkis Sandra, kes otsib pidevalt perele uusi majutuskohti. Naljatledes mainis Sandra, et ööbimiskohtade otsimisest on saanud tema uus hobi.

_______________________________

Jalmar Vabarna (sündinud 17. aprillil 1987) on eesti pärimusmuusik ja poplaulja, ansamblite Trad.Attack!, Zetod ja Viljandi Guitar Trio liige.

Vabarna lõpetas 2005. aastal Värska Muusikakooli ja 2006. aastal Värska Gümnaasiumi. 2011. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika eriala[1] ning õppis aastatel 2009–2010 ühe õppeaasta vahetusüliõpilasena Rootsis Karlstadti Ülikooli Ingesundi Muusikakõrgkoolis.

Ta on mänginud ka ansamblites Curly Strings, Klapp, Gjangsta, Vallatud Vestid ja Johanna-Adele Jüssi Band. Lisaks teeb Vabarna muusikat sooloartistina ning mängib pille duos Sandra Vabarnaga. Jalmar Vabarna on kontserte andnud pea 40 riigis.

Ta on asutanud kontserdipaiga Treski Küün, kus 2015. aastast on toimunud enam kui 50 kultuuriüritust. Lisaks on ta loonud muusikaagentuuri Folk Massidesse.

Aastatel 2012–2015 töötas Jalmar Eesti Pärimusmuusika Keskuses produtsendina. 2019. aastal oli Jalmar Seto Folgi muusikaprogrammi juht.

Avafoto: Jalmar Vabarna (Kuvatõmmis YouTube´ist)
Allikas: ERR