Laupäeval kõlab Pärnu Kuursaalis Eesti armastatud artistide esituses taas Raimond Valgre muusika. Kuursaal ja kõlakoda rändavad ajas üheks päevaks 30-ndate aastatesse.

Valgre mälestuseks toimub laupäeval 18. juulil Pärnu Kuursaalis päev 30-ndate aastate kuurordi vaimus. Pärnu Muuseumi abiga korraldatakse fotode ja postkaartide näitus möödunud sajandi Pärnust, Kuursaalis mängitakse etendust „Salongidraama etenduse proov“, saalis seatakse üles fotonurk kus saab endast teha meeldejääva foto 30-ndate aastate stiilis, õhtu lõppeb filmiga „Need vanad armastuskirjad“ ja sellele järgneva tantsuõhtuga. Päeva peasündmuseks on aga kell 18 toimuv kontsert Raimond Valgre muusikaga.

Traditsiooniline suvekontsert „Kummardus Valgrele“ toob seitsmendat suve Pärnusse muusikud ja artistid kelle repertuaari tavapäraselt Valgre muusika ei kuulu, kuid kes sellel kontserdil seda esitavad. Aastate jooksul on „Kummardus Valgrele“ kontserdil esinenud suur osa Eesti nii vanema kui noorema põlvkonna artistidest. Igaüks neist on tõlgendanud tuttavaid Valgre meloodiaid endale omases stiilis ja nägemuses.

Sel korral laulavad Valgre ja tema ajastule ning stiilile sarnast muusikat Dave Benton, Birgit Õigemeel, Lenna Kuurma, Kristjan Kasearu, ja viimaselt Superstaari- konkursilt tuntud Jana Kask ning Arno Suislepp. Kontserdi muusikaline juht on Urmas Lattikas. Kontserti konfereerib Mart Sander.

„Kummardus Valgrele“ kontserdil antakse traditsiooniliselt üle ka auhind isikule, kes on silma paistnud Raimond Valgre loomingu väärtustamisel ning hoidmisel. Varasemalt on Rait Pärgi valmistatud Valgre pronksist kuju saanud Mart Sander, Liisi Koikson ja Mati Põldre. Selle aastane auhinnasaaja selgub kontserdil.

Kontsert toimub Pärnu Kuursaali kõlakojas 18. juulil, kell 18.00.