OHMYGOSSIP — Kui 21-aastane soomlanna Niina Mantere suutis lõpuks ometi oma väikeste rindadega rahu teha, jäi ta enda esiklast ootama. Rasedus põhjustas rindade suurenemise ja sellest algas uus rahulolematus, kirjutab Iltalehti.

Kas sina oled oma rindadega rahul?
Väga paljud kahjuks mitte. Sellest on aru saada, kuna mitmed naised on lasknud rindasid suurendada või kannavad push-up rinnahoidjaid. Naistel ei pruugi kerge oma kehaga rahu saavutada ja isegi, kui suudavad, teeb elu ikkagi oma korrektuurid. Just sedasi läks ka 21-aastase Niina Mantere´ga.

Niina ütleb, et koges tegelikult mitut rinnakriisi.

“Teismelisena oli kogu mu keha vastuolus. Tundsin, et mu rinnad on väga väikesed. Need ei meeldinud mulle üldse ja ükski särk ei istunud hästi selga,” meenutab Niina.

Tänapäevane ideaalkeha näeb näeb välja selline, et kõikjalt on sale ja prink, aga tagumik mõnusalt ümar. Iluideaal pole alati selline olnud. Niina mäletab, et teismeeas tähendas tõelist ilu see, kui olid suured rinnad. See kurvastas teda.

“Suured rinnad olid moes ja ma ei tundnud end kauniina, kuna mul polnud selliseid. Olukord tundus mu jaoks väga halb ja proovisin seda kompenseerida suuremate rinnahoidjatega.”

16-17-aastaselt hakkas Niina suhtumine oma kehasse õnneks muutuma.

“Hakkasin mõtlema, et mu rindadel pole tegelikult häda midagi ja nad on täitsa kenad.”

Millest muutus tekkis?
“Hakkasin tollal tegelema vaikselt modellindusega. Kui sain head tagasisidet, tekkis ka enesekindlus, kuigi tagasiside polnud kuidagi rindadega seotud.”

Mõni aasta hiljem jäi Niina lapseootele. Esimesed raseduse tunnused ilmnesid vaid veidi peale positiivse rasedustesti saamist. Ta märkas, kuidas rinnad hakkasid muudkui suurenema. Niina teadis, et see on normaalne ja et põhjuseks on hormoonid. Hoolimata sellest, polnud olukorraga kerge harjuda.


Foto: Instagram/niina.mantere

Suured rinnad, millest ta oli nooremana unistanud, ei tundunud enam keha juurde kuuluvat ja sealt tekkis uus rinnakriis.

“Mulle väga meeldis rasedus ja rõhutasin seda. Samal ajal üritasin meeleheitlikult oma rindasid varjata, kuna need ei tundunud minu omad olevat. Naljakas mõelda, et teismelisena soovisin alati selliseid ja siis, kui lõpuks sain, mõtlesin vaid, et “appi”,” kirjeldab Niina. Tema laps sündis suve keskel. Nüüd on aeg rasedusest ja sünnitusest toibuda.

“Veel on keha veidi harjumatu, kuna rasedus muutis nii palju asju. Peamiselt tunnen end siiski hästi. Ka rinnad pole enam nii suureks probleemiks, kuigi imetan. Mõtlengi nüüd, et need on mõeldud lapse toitmiseks ja täidavad täpselt seda funktsiooni, milleks loodud.”

Elu jooksul on normaalne, et suhtumine kehasse muutub. Mida Niina arvab, kuidas ta suhtub oma kehasse näiteks aasta pärast?
“Olen selline inimene, kes annab endast kõik, ka keha osas. Teen sporti ja püüan sellega puudujääke parandada ning oma keha aktsepteerida. Näiteks raseduskilode peale mõtlesin nii, et need tekkisid mingil põhjusel ja see põhjus on armas beebi, kelle saime,” ütleb Niina.

“Liiga palju ei tasu mõelda. Isegi, kui jäängi peegli ette seisma ja endas vigu otsima, tuleb tegelikult ka positiivseid jooni märgata ja neile keskenduda.”


Foto: Instagram/niina.mantere

Avafoto: Niina Mantere (Instagram/niina.mantere)

Loe lisaks:
UURING: Rinnahoidja venitab rinnad hoopis välja

Uus teooria selle kohta, miks meestele meeldivad rinnad

Uuring: 90% naistest on oma kõhupiirkonna suhtes rahulolematud. 10 PÕHJUST, miks valitakse iluoperatsioon