OHMYGOSSIP — Uue parfüümi väljavalimine on tihti üsna tüütu, kuna lõhnaosakond on meeletult laia valikuga. Mõnusa lõhna avastamine viib kiire ostuni ja lahkud poest meeldiva enesetundega. Seevastu mittesobiva lõhna nuusutamine ajab pea ringi käima ja enesetunne võib suisa kehvaks muutuda, kirjutab Popsugar.

Kuigi osad inimesed võivad proovida erinevaid lõhnatestreid, võib mõni lõhn olla teise meele jaoks liig. Erinevate lõhnade nuusutamine võib põhjustada peavalu, iiveldust ja peapööritust.

Alljärgnevas jagame teile ekspertide kommentaare, miks parfüümi nuusutamine põhjustab peavalu ja kuidas seda vältida.

Teie meeled saavad ülekoormatud
Kõigepealt peaksite tähelepanu pöörama keskkonnale, kus viibite ja millised tegurid võivad peavalu esile kutsuda.

“Peavalu võib tekkida, kui lõhnasid on liiga palju või kui puutud tugeva lõhnaga liiga kaua kokku. Sellega on samamoodi nagu väsimusega: silmad väsivad, kui vaatad liiga kaua ekraane,” selgitab Scent Trunk´i asutaja William Yin.

Kui tunned end liiga paljude parfüümide nuusutamise järgselt halvasti, mine koheselt värske õhu kätte või kohta, kus pole nii palju stiimuleid. Yin´i töötaja Sarah McCartney soovitab valida välja kolm lõhna, mis sulle meeldivad, pihustada neid testri ribale ja nuusutada neid erinevates keskkondades.

“Jaluta ringi ja otsusta siis, kas lõhn meeldib sulle,” soovitab McCartney.

Lõhn kutsub esile ebameeldivaid mälestusi
Kui seostad lõhna endise kallimaga või see meenutab parfüümi, mis pole varem meeldinud, tunned end ebamugavalt.

“Sul võib hakata pea valutama, kui lõhn meenutab olukordi, mida ei nautinud, nii et see puudutab lõhna ennast, mitte materjali. Seda ei põhjusta parfüümi struktuur; seda põhjustab see, et aju loob seoseid,” ütleb McCartney.

Proovi selliseid parfüüme vältida ja katseta midagi uut, mida saad õnnelike mälestustega kombineerida.

Tea, mis tekitab sulle allergiat
Tutvu lõhna etiketiga ja veendu, et sa pole mõnele koostisosale allergiline. McCartney ütleb, et kahjuks ei saa tooteinfolt siiski kõike teada.

“Enamasti loetlevad need lihtsalt alkoholi, parfüümi – salajane retsept – ja allergeenid, mis lõhnas esinevad. Kõik teised koostisosad, näiteks limoneen, geraniool ja bensüülbensoaat, võivad põhjustada naha allergilisi reaktsioone, mis võib äärmiselt stressirikas olla,” ütleb McCartney.

Seetõttu ongi oluline teada, mis allergiat põhjustab, et sellistest toodetest eemale hoida, tehes taustauuringut ja otsides abi kogenud parfüümieksperdilt.

Hind pole oluline
Kui mõtled, et lõhnaga seotud peavalud on tingitud selle soodsast hinnast, unusta see kohe. McCartney sõnul pole lõhna hind oluline, kuna kõik parfüümid peavad vastama samadele määrustele ja koostise nõuetele.

“Kui parfüümitootjale antakse suurem eelarve, millega töötada, on nende käsutuses ainult laiem materjalide valik,” sõnas McCartney.

Võimalik, et sul tulebki palju proovida ja pettuda, enne kui leiad selle õige lõhna enda meele jaoks.

Avafoto kuvatõmmis: Youtube/Flowerbomb31

Loe lisaks:
Kas soovid lõhnata nagu kassipoeg? Selle lõhnavee valmimiseks kulus 15 aastat!

HEA TEADA! Suurim viga, mida võid teha lõhnavett kasutades

Kristiina ilublogi: Minu lemmikparfüümide TOP 10