OHMYGOSSIP — Värske uuringu kohaselt on suhtluse puudus ja hääbunud seksuaalelu peamised põhjused, miks värsked lapsevanemad lahku lähevad. The Independent andemetel minnakse lahku keskmiselt kuus kuud peale lapse sündi.

2000-le lapsevanemale tehtud küsitluses selgus, et kolmandik suhteid läksid peale lapse sündi lörri ja iga viies paar lahutas esimese aasta jooksul. Rohkem kui üks kümnest proovis 12 kuu joosul elada lahus, aga hiljem otsustati ikkagi edasi kokku jääda.

Iga kolmas lahkuläinu ütles, et peamine põhjus oli täielik suhtluse puudus, samas kui kolm kümnest vastas, et lahku mindi vähenenud seksuaalelu tõttu. Iga neljas süüdistas lahkuminekus teist osapoolt truudusetuses, mis leidis aset 12 kuu jooksul peale lapse sündi.

Küsitluse kohaselt põhjustas tülisid ka regulaarne vaidlus ja partneri vähene osalus beebiga tegelemises ning suutmatus vastutust võtta.

“Unetud ööd, vähem aega intiimeluks ja suurenenud vastutus võivad proovile panna isegi kõige pühendunumad suhted,” kommenteerib küsitluses osalenud vanemlusele pühendunud veebisaidi Channel Mum looja.

Paljud ei ole valmis selleks, et lapse saamine avaldab suhtele suurt mõju. Iga neljas küsitluses osaleja vastas, et suhtes oli probleeme tegelikult ka enne järeltulijaid, aga olukord muutus peale lapse sündi veelgi hullemaks. Küsitlus paljastas lisaks, et üks kuuest osalejast ei olnud valmis selleks, kui suurt vastutust beebi sünd üldse endaga kaasa toob.

Iga neljas koges, et pere ja sõbrad olid beebi sünni ajal toeks. Suhet püüti õnnelikuna hoida üksteisele lisa uneaega andes, seksuaalelule spetsiaalselt aega võttes ja sõpradega aeg-ajalt väljas käies ning ka omavahel kohtinguid nautides.

“Kuigi see on suurepärane aeg, pole kahtlust, et see on muutuva unerütmi jaoks stressirohke, rutiinne ja suurt vastutust tekitav, et on kolmas inimene, kelle eest tuleb koguaeg hoolitseda,” ütleb uuringus osalenud The Baby Show eestvedaja Zoë Bonser.

“Oluline on omavahel rääkida ja tunnistada, kuidas mõlemad tunnevad ja leida viise, kuidas üksteisele samuti aega leida,” jätkab ta.

Avafoto: Pexels/VisionPic

Loe lisaks:
Uuring: Ema hääle kuulmine tekitab lapse ajus unikaalseid reaktsioone

Vanemate emade lapsed saavad elus teistest paremini hakkama

Tuleb välja, et lapsevanematel siiski on välja kujunenud lemmiklaps

Lapseootele jäämisega seotud 4 MÜÜTI – kas sina ka teadsid neid?