OHMYGOSSIP — Igal aastal tuletatakse meelde, kui oluline on kanda pimedal ajal helkurit. Ka kassid ja koerad ei paista pimedal ajal autoroolist silma ning neid on raske tuvastada. Tumedakarvalisi loomi on pimedas kõige keerulisem märgata.

Kui koeraomanik peab loomulikuks endale helkur külge riputada, siis pea ka oma lemmiklooma silmas. Ainuüksi tänavavalgustid ei aita autojuhtidel alati kassi või koera õigel ajal märgata. Statistika näitab, et koerte või kassidega juhtub enim õnnetusi just tihedalt asustatud aladel ja valgustatud teedel.

Lemmikloomapoodides on saada erinevaid helkurtooteid alates vilkuvast kaelarihmast helkurvestideni välja. Parim nähtavus saavutatakse nii helkuri kui led-valgustusega – helkur paistab kõige paremini silma valgustatud alal ja led-tulega valgustusrihm pimedas olustikus.

Helkurid kuluvad kasutades, mistõttu tasub enne õue minemist üle kontrollida, kas helkur näeb piisavalt hea välja või tuleks see uue vastu vahetada – nagu ka inimeste helkurite puhul. Helkurit saab testida, kui näitad selle poole nelja meetri kauguselt valgust. Kui helkur paistab halvasti silma, tuleb uus osta. Samuti tuleb led-valgustusega kaelarihm üle vaadata, kuna selle jõudlus võib ajaga väheneda.

Siin on kokkuvõtvalt olulised nipid:

  • Hangi oma koerale nii helkur kui ka led-valgustusega kaelarihm.
  • Helkur paistab kõige paremini silma valgustatud alal, aga led-kaelarihm sobib kandmiseks pimedas.
  • Paksu karvkattega koerale tasub osta helkurvest.
  • Veendu, et koera helkur paistab silma igast nurgast: kõrvalt, eest ja tagant.
  • Õuekassile tuleks kaela panna helkurribaga kaelarihm või kaelarihma külge kinnitatav tuluke.
  • Pea meeles ka enda külge helkur panna! Helkur tasub kinnitada varrukale, taskule või pahkluule. Parima nähtavuse saavutamiseks kasuta helkurvesti.

Avafoto: Pexels/Bruno Cervera

Loe lisaks:
Kas koera taibukusele saab anda hinnangu tema füüsilise suuruse järgi?

USKUMATULT suured koerad, kes päriselt on olemas

Uuring paljastab: Koera ja tema peremehe südamed löövad koos viibides samas rütmis