Prantslased on maailma halvimate turistide nimekirjas esimesel kohal – neid peetakse ihneteks, ebaviisakateks ning nende keelteoskus on puudulik. Sedavastavalt hiljutisele rahvusvahelisele uurimusele, mille tegi reisifirma Expedia. Kõige populaarsemad turistid on jaapanlased. Nad on puhtusearmastajad, sõbralikud, viisakad ja rahulolevad.

4500 hotelli üle terve maailma andis oma hinnangu 27-le erinevale rahvusele ja nende omadustele. Vahemeremaad on nimekirja lõpus. Prantslased said negatiivse hinnangu osaliseks mitmetel erinevatel põhjustel, kuid nad said mõned punktid oma elegantsuse eest, mille poolest olid kolmandal kohal, samuti ka diskreetsuse ja puhtuse eest. Koos prantslastega olid nimekirja lõpus kreeklased ja hispaanlased, kes said halvimad tulemused peaaegu kõigis kategooriates.

Populaarsuselt teisel kohal olid britid, kes said kiidusõnu sõbralikkuse, vaiksuse ja elegantsi eest. Itaallaste järel peeti neid ka kõige paremini riietuvateks turistideks. Britid kuuluvad ka nende rahvaste hulka, kes on parimad külastatava maa keeles lihtsate fraaside õppimisel.

Ameeriklased said palju punkte oma lahkuse eest, kuna nad annavad kõige rohkem jootraha. Miinuspunkte said nad selle eest, et peavad kõige vähem korda, on kõige valjuhäälsemad, kaebavad kõige rohkem ja riietuvad inetult.

Kõige sõbralikumad on jaapanlased, britid, kanadalased, sakslased ja austraallased. Kõige valjuhäälsemad on ameeriklased, itaallased ja hispaanlased. Kõige rohkem jootraha annavad: ameeriklased, britid, sakslased ja jaapanlased. Kõige vähem kaebavad: kanadalased ja shveitslased.

Top 10 – kõige populaarsemad turistid
1. Jaapan
2. Suurbritannia
3. Kanada
4. Saksamaa
5. Shveits
6. Holland
7. Austria
8. Rootsi
9. USA
10.Taani