OHMYGOSSIP — Kujutle, et oled lõpuks ometi enda kõrvale leidnud ideaalse partneri. Ta on kena, abivalmis, armastav ja sinu sõbrad ning pere jumaldavad teda. Ta on rahaliselt stabiilne, usaldusväärne ja näeb suurepärane välja, kirjutab Distractify.

Siiski on üks jama. Sa teed ühe süütu nalja ja ta läheb selle pärast täiesti endast välja. Ta tunneb end solvatuna ja paneb sind halvasti tundma, et niimoodi üldse naljatada julgesid.

Paraku leidub inimesi, kes haavuvad isegi kõige süütumate naljade peale, sest nad pole endale piisavalt paksu nahka kasvatanud. On juhtumeid, kus minnakse isegi lahku, sest teisele poolele ei meeldi, kui tema kulul nalja tehakse. Liiga kergesti haavuvad inimesed ei suuda õnnelikud olla. Hea huumorisoon on üks õnne põhielemente – inimestel, kel huumorimeel puudub, kogeb harvem rahulolu ja õnnetunnet.

Ka teadus kinnitab seda. Uuringud näitavad, et kõige stabiilsemate ja pikaajalisemate suhetega paarid on need, kes saavad üksteisega viisakalt ja armastavalt nalja teha.

Kansase ülikooli teadlane Jeffrey Hall viis 30 aasta jooksul läbi 39 uuringut, milles osales 15 000 osalejat. Ta uuris, millised tegurid muudavad suhte tugevaks ja millised viivad suhte hävinemiseni. Üllataval kombel näitas tema pikaajaline uurimine seda, et paarisuhte huumorimeel on suhte kestvuse jaoks hädavajalik. See avastus ei tähenda üldist huumorimeelt, vaid paari võimet naerda samade asjade üle.


Allikas: Twitter

“Inimesed ütlevad, et nad tahavad partneris huumorimeelsust, kuid see on lai mõiste. See, et inimesed arvavad, et oled naljakas või et saate kõige üle nalja visata, ei ole suhte rahuloluga eriti seotud. Mis on suhte rahuloluga tugevalt seotud, on huumor, mille paarid koos loovad,” selgitas Hall.

Selgub, et ainulaadsete naljade loomine tugevdab teie suhteid ja aitab üksteist paremini tundma õppida ning tunda end teineteise seltskonnas mugavamalt. Lisaks väidab Hall, et: “Ütleme, et sind ja su partnerit huvitab veider huumor, aga romantilised komöödiad ei paku teile üldse huvi…see ei tähenda, et mõni stiil või huumor oleks parem või halvem. Oluline on see, et teile mõlemale meeldib omamoodi veider huumor. Kui te jagate ühist meelt, mis on naljakas, lähendab see suhet läbi naeru.”


Allikas: Instagram

Jeffrey Hall mainis ühes teises artiklis, et inimesed, kes teevad lähedaste kulul viisakaid nalju, ent tunnevad sealjuures end vabalt, on oma suhtega palju enesekindlamad ja õnnelikumad.

“Romantiliste partnerite mängulisus on lähedase ja kindla suhte oluline komponent. Jagatud naer on potensiaalsete kaaslaste romantilise külgetõmbe näitaja,” lisab Hall.

Selle teooria jaoks on mitmeid sobivaid kuulsustest paare, kes teevad avalikkuses teineteise üle tihti nalja. Ja tunnevad end sealjuures õnnelikena! Vaata näiteks Ryan Reynolds´it ja Blake Livley´t. Naine õnnitles oma meest sünnipäeva puhul, aga fotol on hoopis “teine” Ryan, härra Gosling. See juhtus peale seda, kui Ryan tegi õnnesoovidega postituse oma naisele, aga fotol ilutses mees ise ning naine oli välja lõigatud. Nüüd siis lõikas Blake oma mehe fotolt välja ning alles jäigi teine Ryan.


Allikas: Twitter

Niisiis, kui kohtud inimesega, kes naerab samade asjade üle, mis sina, hoia tast kümne küünega kinni, sest teid ootab ees suur õnn.

Avafoto: Pexels/Leah Kelley

Loe lisaks:
5 ELUTÄHTSAT näpunäidet meele tervendamiseks, et õnnelikumat elu elada

OMADUS, mis muudab naised meeste sõnul väga igavaks voodipartneriks

Paljastame täiesti inimliku põhjuse, miks mehed abiellumise edasi lükkavad