Samal ajal kui Sofia Hellqvist teeb kõik, et saada vääriliseks pruudiks Rootsi printsile ja kuningapere on teda peaaegu omaks võtmas, tabas teda tagasilöök vanade piltide näol, mis avaldati uuesti meesteajakirja Slitz poolt. Sama ajakiri valis ta ka Rootsi kõige seksikamaks naiseks.”Sofia jaoks on see väga raske,” ütleb üks ta sõber, kirjutab Aftonbladet.

Sofia Hellqvist (25) ja  prints Carl Philip (31) on kindel paar. Nad suhtlevad tihedalt ja elavad osaliselt koos. Hiljuti avanes Sofial võimalus esimest korda peigmehe vanematega ühisel õhtusöögil kohtuda. Kuid endiselt on probleemiks Sofia osavõtt realitist “Paradise Hotel” ja meesteajakirjas Slitz avaldatud poolalasti pildid, milledesse kuninglik ringkond ei suuda sallivalt suhtuda.

Reedel krooniti Sofia Hellqvist ajakirja Slitz poolt Rootsi kõige seksikamaks naiseks ning sellega seoses oli ajakirjal põhjust Sofia pildid uuesti avaldada. “Terve kevade ja suve on ta sellepärast närveerinud, et meedias võivad ta vanad pildid uuesti ilmuda,” ütleb üks sõber. Pildid tehti siis kui Sofia oli väga noor ja kolis Älvdalenist Stockholmi, kus ta töötas meesteajakirjade modellina. “Siis talle meeldis see, kuid sellest ajast saadik on palju juhtunud,” ütleb allikas.

Aftonbladeti andmetel ei meeldi Sofiale piltide avaldamine hirmu tõttu, et teda ei võeta tõsiselt. Kuid prints olevat arusaav ja ei mõista oma pruudi varasemat karjääri hukka:”Ta toetab teda ja proovib teda aidata”.

Pärast Stockholmi kolimist sai Sofiast aktiivne Stureplan´i ööelu nautija. Sellest oli ta aga tüdinenud juba enne Carl-Philipiga kohtumist: “Osaliselt selle tõttu koliski ta New-Yorki, et tahtis selja taha jätta endise elu ja edasi minna.”

Ehkki võib välja paista nagu kahetseks Sofia oma modellikarjääri, ütleb üks ta sõpradest, et tegemist polnud sugugi mitte noorusrumalusega. “Ta on väga salakaval ja alati olnud avatud kõigile võimalustele, mis avanevad. Poleks ta teinud esimest sammu ja olnud ajakirjas Slitz ja kohanud kõiki neid inimesi Stureplan´il, poleks ta täna seal, kus ta on.”